ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτημα ΣΕΠΕΕ για μείωση ΦΠΑ σε βρεφικά ενδύματα και υποδήματα

10:40 - 26 Σεπ 2019 | ΕΝΔΥΣΗ
Αίτημα ΣΕΠΕΕ για μείωση ΦΠΑ σε βρεφικά ενδύματα και υποδήματα
Τη μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά ενδύματα και υποδήματα ζήτησε, με επιστολή του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

Σύμφωνα με την σχετική επιστολή του ΣΕΠΕΕ, « αποτελεί πολύ θετικό μέτρο για την στήριξη των νέων ζευγαριών και των οικογενειών, η ανακοίνωση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, της μετακίνησης στον χαμηλό φορολογικό συντελεστή Φ.Π.Α. 13% (από 24%) σε σειρά βρεφικών προϊόντων». 

Παράλληλα, ο ΣΕΠΕΕ σημειώνει στην επιστολή του:

«Στη ρύθμιση αυτή πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν και τα βρεφικά ενδύματα και υποδήματα για τις ηλικίες 0-5 ετών. Σε αυτές τις ηλικίες η ανάπτυξη των βρεφών είναι πολύ γρήγορη αναγκάζοντας τους γονείς να πραγματοποιούν συνεχείς αγορές ρούχων και παπουτσιών που επιβαρύνουν δυσανάλογα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Ως εκ τούτου θα αποτελούσε ουσιαστικό στήριγμα στα νέα ζευγάρια να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση του χαμηλού Φ.Π.Α. και τα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης. Αναμένοντας τη θετική ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συμπληρωματική πληροφορία ή διευκρίνιση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.