ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BSB: Το πλάνο ανάπτυξης και το «τραύμα» στον τζίρο Κύριο

09:20 - 03 Αυγ 2021 | ΕΝΔΥΣΗ
BSB: Το πλάνο ανάπτυξης και το «τραύμα» στον τζίρο
Εξωστρέφεια με ισχυροποίηση της παρουσίας της εκτός συνόρων, αλλά και επέκταση στο δίκτυο εσωτερικού, είναι στις βασικές στοχεύσεις της εταιρίας B&F, που διαθέτει τα brands BSB και Lynne.

Ήδη, όπως αναφέρεται στις οικονομικές της καταστάσεις, πέρυσι η εταιρία άνοιξε 5 νέα καταστήματα στην Ελλάδα και 3 στη Ρουμανία -ενώ σχεδιάζει να ενισχύει την παρουσία της διεθνώς με επενδύσεις σε αγορές όπως οι χώρες της κεντρικής και νότιας Ευρώπης, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και χώρες της Ασίας.

Να σημειωθεί ότι το 2020 λόγω της πανδημίας, ο τζίρος του ομίλου υποχώρησε στα 55,17 εκατ. ευρώ έναντι 80,24 εκατ. ευρώ (-31,24%), το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε στο 58% ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 43,75% στα 12,56 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες πέρυσι η εταιρεία προχώρησε στη σύναψη Μνημονίων Συνεργασίας στο πλαίσιο των καταστατικών της σκοπών όπως αυτοί επεκτάθηκαν με αιχμή την επένδυση σε φωτοβολταϊκά πάρκα. Έτσι όπως αναφέρεται στις 3 Σεπτεμβρίου σύνηψε μνημόνιο συνεργασίας με την "ARETOUSA ENERGY Μονοπρόσωπη ΙΚΕ", και με τους Αρετή Τσιφτσή, MONTHEY INVESTMENTS LIMITED και ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΝΕΦΕΛΗ "NEFELI ENERGY” Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με σκοπό την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 0,5 ΜWatt έκαστο.

Στις 3 Σεπτεμβρίου επίσης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την εταιρεία “ΕΣΤΙΑ ENERGY", και με τους κα Σοφία Θεοδωροπούλου, MONTHEY INVESTMENTS LIMITED και ΜΟΣΧΟΒΟΥ ΝΕΦΕΛΗ "NEFELI ENERGY” Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με σκοπό την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 0,5 ΜWatt έκαστο. Την ίδια ημέρα υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την «KREMB ENERGY», και με τους κ. Δημήτριο Κρεμπένιο, Monthey Investments Limited και Air Windmill Energy A.E με σκοπό την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 0,5Μ Watt έκαστο.

Είχε προηγηθεί στις 6 Αυγούστου του 2020 το μνημόνιο συνεργασίας με την «Ventus Ενεργειακή Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε» για την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος περίπου 500KWh έκαστο, ενώ στις 16 Σεπτεμβρίου υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την «CANALIS ΜΙΚΕ», με σκοπό την απόκτηση 2 φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 0,5 Watt έκαστο.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:57 - 03 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.