ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλ. Ναούσης: Ξεκινούν οι διαδικασίες για απορρόφηση θυγατρικών

14:51 - 22 Μαρ 2006 | ΕΝΔΥΣΗ
Τη συγχώνευση με απορρόφηση των Fanco, Κλωστήρια Ροδόπης και Gallop από την Κλωστήρια Ναούσης αποφάσισαν τα δ.σ. των εταιρειών, στο πλαίσιο και της συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τις πιστώτριες τράπεζες.
Σημειώνεται ότι: 1. Η εταιρεία Fanco είναι θυγατρική της Κλωστήρια Ναούσης και περιλαμβάνεται στις ενοποιημένες οικονομικές της καταστάσεις. 2. Η Κλωστήρια Ροδόπης είναι επίσης θυγατρική της Κλωστήρια Ναούσης, ενώ ποσοστό 21,48% των μετοχών της κατέχει η Fanco. Συνολικά, οι δύο εταιρείες κατέχουν το 98,63% των μετοχών της Κλωστήρια Ροδόπης. Η εν λόγω εταιρεία λειτουργεί στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής τρία από τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως κλωστήρια βάμβακος Πεννιέ. 3. Τέλος, η Gallop είναι κατά 90% θυγατρική της Fanco και ασχολείται με την κατασκευή, εισαγωγή, εξαγωγή και εμπορία παντός είδους ετοίμων πλεκτών εσωρούχων και ειδών ενδύσεως. Ως ισολογισμός μετασχηματισμού ορίστηκε ο ισολογισμός των απορροφούμενων της 31/3/2006. Τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών εξουσιοδότησαν τις διοικήσεις να προχωρήσουν:
1. στην κατάρτιση προσχεδίου σύμβασης συγχώνευσης,
2. στην ανάθεση σύνταξης έκθεσης που δικαιολογεί την συγχώνευση και ειδικώτερα τη σχέση ανταλλαγής μετοχών,
3. στην πρόσληψη Ορκωτού Ελεγκτή που θα ελέγξει τους ισολογισμούς μετασχηματισμού και θα συντάξει την έκθεση αποτίμησης των εταιρειών και
4. στην πρόσληψη συμβούλου έκδοσης από το δ.σ. της απορροφώσας. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο της Κλωστήρια Ναούσης αποφάσισε όπως, παράλληλα με την συγχώνευση, πραγματοποιηθεί και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών ή και έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου. Τέλος, σύμφωνα με τη διαδικασία εγκρίσεων που προβλέπει ο νόμος, καθώς και των λοιπών διαδικασιών που απαιτείται να ολοκληρωθούν, η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 9μήνου από την ημερομηνία του ισολογισμού μετασχηματισμού.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.