ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FBBank: Προχωράει σε αμκ 50 εκατ ευρώ - Προς εισαγωγή στο ΧΑ

19:22 - 10 Απρ 2008 | ΕΝΔΥΣΗ
Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 50 εκατ ευρώ και την εισαγωγή στο ελληνικό χρηματιστήριο αποφάσισαν οι δύο βασικοί και μοναδικοί μέτοχοι της FBBank. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ΑΤΕ που κατέχει το 49% της FBBank και η οικογένεια Ρέστη που ελέγχει το 51% συμφώνησαν τελικά και στην υλοποίηση της αύξησης κεφαλαίου αλλά και στην εισαγωγή στο ΧΑ.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν αποτελούσαν θέσεις της ΑΤΕ η οποία κατάφερε να πείσει τον Β Ρέστη ότι πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η εναλλακτική λύση.

Με βάση λοιπόν την συμφωνία των μετόχων στα τέλη Μαίου ή αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου ύψους 50 εκατ ευρώ και όχι 100 εκατ ευρώ που είχε εισηγηθεί η πλευρά Ρέστη.

Παράλληλα και μέσα στο Φθινόπωρο θα εισαχθεί η FBBank στο χρηματιστήριο μέσω αύξησης κεφαλαίου με παραίτηση των παλαιών μετόχων.

Η ΑΤΕ θα συμμετάσχει κανονικά στην αμκ ενώ μετά την εισαγωγή θα αναζητηθεί στρατηγικός σύμμαχος αφού όπως έχει επισημανθεί η ΑΤΕ θέλει να αποχωρήσει ενώ ασαφές παραμένει το τι θέλει να πράξει η πλευρά Ρέστη.

Π Λεωτσάκος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.