ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθειες τόνωσης της επιβατικής κίνησης από το "Ελευθέριος Βενιζέλος"

22:41 - 04 Οκτ 2013 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Αθήνα για τη στήριξη των αεροπορικών εταιρειών και της επιβατικής κίνησης στον επερχόμενο χειμώνα.

Η ανάληψη πρωτοβουλιών από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) για την ανακούφιση των επιπτώσεων της κρίσης στην ελληνική αεροπορική αγορά κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, απασχόλησαν διευρυμένη σύσκεψη που έγινε στις εγκαταστάσεις του «Ελ. Βενιζέλος».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (BAR Greece) συζητήθηκαν προτάσεις για το πώς η οικονομική πολιτική του ΔΑΑ μπορεί να βοηθήσει τις αεροπορικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

Κίνητρα για ανάπτυξη

Επιπλέον, ετέθησαν και τα θέματα της τόνωσης της επιβατικής κίνησης στην πρωτεύουσα και την ανάδειξη της Αθήνας ως ελκυστικού προορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΑΑ παρέχει ήδη ειδικά κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες και οι εκπτώσεις στις χρεώσεις κυμαίνονται από 30% έως και 77% και χρησιμοποιούνται ήδη από 40 εταιρείες.

Πρόκειται για ειδικά κίνητρα, όπως το κίνητρο των νέων αγορών, το κίνητρο της ανάπτυξης δρομολογίων εσωτερικού, το κίνητρο για νέους διεθνείς προορισμούς σε χώρες εντός της Ευρώπης και το κίνητρο του μετεπιβιβαζόμενου επιβάτη, το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί και για τη χειμερινή περίοδο.

aerodromio490 310713

Στη σύσκεψη μετείχαν στελέχη της διοίκησης του ΔΑΑ, το προεδρείο του BAR Greece, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών αεροπορικών οργανισμών, όπως η ΙΑΤΑ και η ACI, που ταξίδεψαν στην Αθήνα ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Το BAR Greece είναι ο φορέας που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ αντίστοιχοι οργανισμοί υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Λειτουργεί ως σωματείο με εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι των Olympic Air, Aegean Airlines, Swiss International, Qatar Airways, Scandinavian Airlines System και έχει ως κεντρικό αντικείμενο την εκπροσώπηση, την προώθηση, την ανάπτυξη και την προστασία των κοινών συμφερόντων των μελών του στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:28 - 06 Οκτ 2013
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.