ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

1,8 εκατ. επιβάτες η Ryanair σε ένα χρόνο

17:14 - 26 Μαϊ 2015 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
1,8 εκατ. επιβάτες η Ryanair σε ένα χρόνο
Γκρίνιαξε, φώναξε, απείλησε ότι δεν θα δραστηριοποιηθεί στην Αθήνα, τελικώς πέταξε και πέταξε πολύ. Ο λόγος για την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair η οποία μετρά πλέον ένα χρόνο δραστηριότητας από την έδρα της στην Αθήνα, κατέχοντας σε αυτήν πλέον τη θέση του δεύτερου μεγαλύτερου αερομεταφορέα. 

Συνολικά από την πρωταπριλιά του 2014 έως και τα μέσα Μαΐου 2015 η εταιρεία μετέφερε 1,8 εκατ. επιβάτες εκ των οποίων το 1 εκατ. διακινήθηκε στο δίκτυο εσωτερικού. Το μερίδιο της Ryanair σήμερα ανέρχεται στο 15% της αγοράς της Αθήνας, ποσοστό το οποίο στις πτήσεις εσωτερικού διαμορφώνεται στο 21% και στο εξωτερικό στο 10,3%
Στόχος της εταιρείας, όπως διατυμπανίζει πιέζοντας παράλληλα για μείωση των τελών χρήσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» είναι το 2015 η Ryanair να διακινήσει 2,4 εκατ. επιβάτες μέσω 13 δρομολογίων, όπως εξήγησε ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας Τζον Αλμποράντε. «Η παρουσία αερογραμμών σαν τη δική μας είναι σημαντική για την Ελλάδα γιατί τονώνει τον ανταγωνισμό, δημιουργεί ζήτηση ενώ παράλληλα συμπιέζει τις τιμές» πρόσθεσε ο κ. Αλμποράντε.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει κι άλλες γραμμές χρησιμοποιώντας και πάλι όμως την πίεση της ανάγκης μείωσης των τελών χρήσης του αεροδρομίου. Η εταιρεία αναμένει με αγωνία την εξέλιξη στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, η οποία θα διαμορφώσει και τις νέες χρεώσεις τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν η Ryanair κρίνει πως οι χρεώσεις στα περιφερειακά αεροδρόμια είναι συμφέρουσες, μετά την ιδιωτικοποίηση, δεν αποκλείεται να μετατοπίσει το βάρος της δραστηριότητάς της σε αεροπορικές βάσεις της περιφέρειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 26 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.