ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κομισιόν ενέκρινε το πακέτο διάσωσης της KLM

13:07 - 13 Ιουλ 2020 | ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Η Κομισιόν ενέκρινε το πακέτο διάσωσης της KLM
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ενέκρινε το πακέτο διάσωσης ύψους 3,4 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε η ολλανδική κυβέρνηση στην αεροπορική εταιρεία KLM τον περασμένο μήνα.

Μετά από μήνες διαμάχης με τη Γαλλία για το ρόλο που θα πρέπει να διαδραματίσει κάθε χώρα σε μια συμφωνία διάσωσης λόγω του κορονοϊού, η Ολλανδία ανέφερε ότι θα υποστηρίξει το ολλανδικό σκέλος της Air France-KLM με 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια με εγγυήσεις και ένα άμεσο δάνειο ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Καθώς οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη ανοίγουν τα κρατικά πορτοφόλια τους για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες που παραπαίουν, η Ryanair διαμαρτύρεται έντονα καταγγέλοντας ότι αυτές οι διασώσεις παραβιάζουν τους κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων της ΕΕ.

«Αυτό που θα απαιτήσουμε είναι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια να υποστηρίξουν το κράτος δικαίου ενάντια σε σαφώς γυμνές πολιτικές, διεφθαρμένες αποφάσεις που λαμβάνονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνοντας κάτι που είναι κατάφωρα παράνομη κρατική ενίσχυση» είχε τονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της αεροπορικής, Μάικλ Ο' Λίρι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.