ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί πάντα κερδίζει η... μαμά

18:40 - 10 Αυγ 2006 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Στον όμιλο Βιοχάλκο, πιστεύουν πολύ στους... οικογενειακούς δεσμούς. Oταν κερδίζει πολλά η μια... κόρη, αμέσως ωφελείται η μαμά και τούμπαλιν.

Ιδιαίτερα τώρα, που μία από τις θυγατέρες, η μεγάλη, η ΣΙΔΕΝΟΡ σχεδιάζει προσεκτικά τον γάμο της με μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο (μάλλον με Γερμανό γαμπρό τελικά θα παντρευτεί τον Σεπτέμβριο), οι άλλες... κόρες της μαμάς ΒΙΟΧΑΛΚΟ αποφάσισαν να δείξουν κι αυτές τα …προσόντα τους.

Λάβετε παράδειγμα από τα Ελληνικά Καλώδια που αύξησε τον τζίρο της κατά 86,5% σε 153,2 εκατ. Ευρώ και τα ενοποιημένα μετά φόρων κέρδη της κατά... 1.128%(!!) στα 6,6 εκατ. Ευρώ (από 538 χιλιάρικα πέρυσι τέτοια εποχή). Τα κέρδη αυτά ωφελούν φυσικά τους μετόχους της εταιρείας.

Έλα όμως που συμβαίνει το καταπληκτικό: Μεγαλομέτοχοι στις εταιρείες του oμίλου είναι οι …άλλες εταιρείες του oμίλου και μέτοχος των άλλων εταιρειών του oμίλου είναι ο ίδιος ο όμιλος.

Στο τέλος ωφελείται ο ένας, ο βασικός μέτοχος ο μέτοχος του όλου, ο premium interpares.

Ετσι λοιπόν δικαιολογείται η άνοδος της τιμής της μετοχής του Ομίλου πάνω από τα 8 Ευρώ, ακόμη και σήμερα που η χρηματιστηριακή συνεδρίαση ήταν δύσκολη η μετοχή κέρδισε 1% .

Τον τελευταίο μήνα τα κέρδη της μετοχής ξεπερνούν το 13%. Σκεφθείτε ότι χωρίς τις συμμετοχές, το Ρ/Ε της μετοχής είναι 80.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.