ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Μόλις τελειώσει η κρίση θα πρέπει να είμαστε σε καλή θέση στην Ελλάδα

20:40 - 18 Δεκ 2012 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Μυτιληναίος: Μόλις τελειώσει η κρίση θα πρέπει να είμαστε σε καλή θέση στην Ελλάδα
Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος στην Ελλάδα προσπαθεί να επιβιώσει. Όποιος πει το αντίθετο δεν είναι αλήθεια. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίoς, μιλώντας στους Financial Times.

Σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, στόχος της εταιρείας είναι η επιβίωση, εν μέσω προκλήσεων. Οι πιστώσεις έχουν συρρικνωθεί και θα συνεχίσουν να συρρικνώνονται, ενώ η Τρόικα συνεχίζει να επιβάλλει νέους φόρους. Παρά όμως τις πιέσεις των μετόχων να μετακινηθούν ορισμένες δραστηριότητες στο εξωτερικό, ο όμιλος κοιτά το μέλλον. «Θα έλθει το τέλος της κρίσης, αργά ή γρήγορα, και ο όμιλός μας πρέπει να έχει τοποθετηθεί σε πολύ καλή θέση για την επόμενη μέρα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος.

Αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση, θα είχαμε πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στην ενέργεια. Θα συμμετείχαμε στις τουρκικές ιδιωτικοποιήσεις ενεργειακών εγκαταστάσεων και θα είχαμε χτίσει μια βάση εκεί, ανέφερε ο κ. Μυτιληναίoς.

Ωστόσο τώρα η ανθεκτικότητα του ομίλου δοκιμάζεται. Οι νέοι φόροι που στοχεύουν στον ενεργειακό κλάδο, θα κοστίσουν στον όμιλο 50 εκατ. ευρώ το 2013. Η τρόικα έχει επιβάλλει ειδικούς φόρους στην κατανάλωση φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, την συμπαραγωγή ρεύματος και τις εκπομπές καυσαερίων, για να δώσει μια γρήγορη τόνωση στα έσοδα και να ισορροπήσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Η προσοχή πέφτει στις περικοπές των δαπανών, την σφιχτή διαχείριση του ρευστού και τις βελτιώσεις στα εργοστάσια του ομίλου στην Ελλάδα, καθώς συνεχίζεται η συρρίκνωση του δανεισμού από τις ελληνικές τράπεζες.

Παρά τις προκλήσεις, όμως ο κ. Μυτιληναίoς επιβεβαιώνει ότι κοιτάζει στο μέλλον.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:46 - 19 Δεκ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.