ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eldorado Gold Corporation: Επενδύσεις άνω του ενός δισ. δολ. την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα

13:08 - 14 Μαρ 2013 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Eldorado Gold Corporation: Επενδύσεις άνω του ενός δισ. δολ. την επόμενη πενταετία στην Ελλάδα
Τα επενδυτικά της σχέδια στην Ελλάδα προανήγγειλε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή εβδομάδα η Eldorado Gold Corporation.

Την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 1 δισεκ. δολαρίων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία Eldorado Gold Corporation. Τα επενδυτικά σχέδια θα δημοσιοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα και θα πραγματοποιηθούν σε βάθος χρόνου πέντε ετών. 

Η εταιρεία έχει έδρα το Βανκούβερ και είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης, ενώ  διατηρεί εργοστάσια παραγωγής χρυσού στην Κίνα, την Τουρκία και τη Βραζιλία,  ελέγχει στην Ελλάδα τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, τα Έργα Χρυσού στο Πέραμα Αλεξανδρούπολης και είναι 20% μέτοχος στο έργο Σαππών στην Ροδόπη.

 

Θα διπλασιάσει τις θέσεις εργασίας τα επόμενα 1-2 χρόνια

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ενημέρωση που θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα, ήδη απασχολεί 1.200 υπαλλήλους στην Ελλάδα, με άμεση προοπτική να διπλασιάσει αυτές τις θέσεις εργασίας τα προσεχή 1- 2 χρόνια, καθώς θα αναπτύσσονται τα έργα της στην Χαλκιδική και στο Πέραμα της Αλεξανδρούπολης. «Η Eldorado Gold Corporation θεωρείται σήμερα από τους μεγαλύτερους διεθνείς επενδυτές στην Ελλάδα- και προτίθεται να επενδύσει άμεσα περισσότερα του ενός δισ. δολάρια ΗΠΑ τα προσεχή 5 χρόνια στη χώρα» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:28 - 14 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.