ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η S&B συγχωνεύεται με την Imerys

21:38 - 05 Νοε 2014 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Η S&B συγχωνεύεται με την Imerys
Μια κίνηση που καιρό "ετοιμαζόταν" έσκασε πρώτα στον Γαλλικό τύπο και αφορά τη συγχώνευση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με τον κολοσσό βιομηχανικών ορυκτών Imerys.

Η Γαλλική εταιρία είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο και εισηγμένη στον CAC 40. Επίσης, ελέγχεται από τρεις οικογένειες βιομηχάνων κατά 55%. Μεταξύ αυτών των οικογενειών είναι πλέον και η οικογένεια Κυριακόπουλου, που από τη δεκαετία του 1930 έχει την εταιρία με βασικό παραγωγικό της τμήμα να βρίσκεται στη Μήλο με τα ορυχεία περλίτη, μπετονίτη.


Πλέον ο Οδυσσέας Κυριακόπουλος γίνεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Imerys, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίζονται κανονικά . 

Λόγω του ότι η εταιρεία είναι εισηγμένη στο γαλλικό χρηματιστήριο έγιναν πρώτα οι ανακοινώσεις εκεί και σε λίγο θα υπάρξει αντίστοιχη ανακοίνωση από την S&B. Η κεφαλαιοποίηση της Imeyrs στο γαλλικό χρηματιστρήριο είναι περίπου 4 δισ. ευρώ και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια Κυριακόπουλου θα ελέγχει το 4,5% των μετοχών της γαλλικής εταιρείας.


Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 22:06 - 05 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.