ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλουμύλ: Κασπία, Κόλπος, Ρωσία, Ινδία και Ιράν οι επόμενοι στόχοι

10:19 - 16 Ιαν 2007 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Ενίσχυση της εξωστρέφειας και διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης αποτελούν τους κύριους στόχους της Αλουμύλ Μυλωνάς για τη χρήση του 2007. Σε συνέντευξή του στο "R", ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μυλωνάς αναπτύσσει τα σχέδια του ομίλου για επέκταση σε αγορές εγγύς της Κασπίας Θάλασσας, καθώς και στις αγορές της Ρωσίας, του Κόλπου, της Ινδίας και του Ιράν την περίοδο 2007-2009 και εκτιμά πως την επόμενη τριετία οι διεθνείς πωλήσεις θα ξεπεράσουν το 65%.

Με αφορμή την είσοδο της AlumilRom στο Χρηματιστήριο της Ρουμανίας, αποκαλύπτει πως επί του παρόντος δεν υπάρχουν σκέψεις για είσοδο των υπολοίπων θυγατρικών στις ντόπιες κεφαλαιαγορές, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν είναι αρκετά ώριμες.

Τέλος, αξιολογώντας την αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό της Σοφοκλέους, ο κ. Μυλωνάς τονίζει ότι «οι εξαιρετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, του ομίλου, καθώς και η ηγετική θέση που έχει όχι μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά και σε όλα τα Βαλκάνια, και στις αγορές της Ευρώπης, είναι βασικοί λόγοι για να εμπιστευθεί ο επενδυτής τη μετοχή της Αλουμύλ».

Η Αλουμύλ Μυλωνάς σημείωσε σημαντικούς ρυθμούς κερδοφορίας το 9μηνο του 2006. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας για το σύνολο της χρήσης και ποιοι οι στόχοι για το 2007;

Οι διεθνείς αγορές και τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας τροφοδοτούν την ανάπτυξη του Ομίλου για τα επόμενα έτη. Στο σύνολο της χρήσης θα έχουμε ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, οι οποίοι θα ξεπεράσουν τις αρχικές προβλέψεις μας. Ανάλογα κινούμαστε και για το σύνολο του 2007. Αναμένονται διψήφιοι ρυθμοί ανάπτυξης.

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της δημόσιας εγγραφής της θυγατρικής AlumilRomIndustry στο Χρηματιστήριο της Ρουμανίας, αφού σημειώθηκε υπερκάλυψη 16,47 φορές. Σκοπεύετε να πορευθείτε με τον ίδιο βηματισμό όσον αφορά τις υπόλοιπες θυγατρικές στα Βαλκάνια;

Επί του παρόντος είμαστε προσηλωμένοι στην επιτυχή περάτωση του στόχου μας στη Ρουμανία και κυρίως στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων: ανέγερση πρότυπου κέντρου εφοδιαστικής 10.000 τ.μ στο Φιλιπέστι, τη μεταφορά από το Βουκουρέστι στο Φιλιπέστι και την αναβάθμιση του υπερσύγχρονου βαφείου στους 9.000 τόνους προφίλ/έτος. Επίσης υλοποιούμε πρόσθετες επενδύσεις σε συμπληρωματικά προϊόντα, με στόχο να αναδείξουμε τη θυγατρική ALUMILROM ως την πλέον υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο των κεντρικών Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής. Για τις άλλες θυγατρικές του Ομίλου με εξαιρετικές επιδόσεις, όπως στη Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία, δεν υπάρχουν επί του παρόντος άμεσες σκέψεις για είσοδό τους στις ντόπιες κεφαλαιαγορές, δεδομένου ότι οι συνθήκες δεν είναι αρκετά ώριμες.

Η εταιρεία διεκδικεί επάξια τον τίτλο ενός πολυεθνικού ομίλου, καθώς έχει αναπτύξει έντονη παρουσία στο εξωτερικό. Σε ποιες χώρες δραστηριοποιείστε και ποιες περιλαμβάνονται στην «ατζέντα» των εξαγορών από το 2007;

Ο Όμιλος διαθέτει δίκτυα πωλήσεων σε 45 χώρες, σε 4 ηπείρους. Έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και συμπληρωματικών προϊόντων (σύνθετα φύλλα αλουμινίου J-Bond, πολυκαρβονικά, αυτοματισμοί, συστήματα σκίασης, κ.α.) διεθνώς. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Διαθέτει 25 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 19 βρίσκονται στο εξωτερικό.

Την τριετία 2007-2009 επικεντρωνόμαστε στο τρίπτυχο 1. Ρωσία, 2. Παρευξείνιες αγορές & αγορές εγγύς στην Κασπία (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Γεωργία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Ιράκ, κτλ.) και 3. χώρες του Κόλπου (ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέϊν, Κουβέιτ, κτλ.). Μέσω της τελευταίας ομάδας, επιδιώκεται η ομαλή είσοδός μας στην Ινδία και στο Ιράν.

Η «στροφή» των ελληνικών εταιρειών στις αγορές του εξωτερικού θεωρείται μονόδρομος;

Ξεκάθαρα ναι, εφόσον οι τελευταίες επιθυμούν να έχουν συνέχεια στην αναπτυξιακή τους πορεία. Είναι μονόδρομος η εξωστρέφεια, δεδομένων και των μικρών μεγεθών της ελληνικής αγοράς. Πρώτοι πυλώνες ανάπτυξης είναι τα Βαλκάνια και οι λοιπές ευρωπαϊκές αγορές, με τις εγγύτερες προς εμάς χώρες της Αφρικής και της Ασίας να ακολουθούν.

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις σας όσον αφορά τη χρήση του αλουμινίου τα επόμενα χρόνια σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο;

Η Παγκόσμια Ένωση Αλουμινίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλουμινίου, και η Ελληνική Ένωση Αλουμινίου είναι στο σύνολό τους ξεκάθαρα θετικές όσον αφορά τις προβλέψεις τους για τη μελλοντική ζήτηση του αλουμινίου. Σε εγχώριο επ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.