ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Mαΐλλης και τα private equity funds

13:17 - 29 Ιαν 2007 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Κρούσεις από private equity funds έχει δεχθεί κατά το παρελθόν η διοίκηση της Μαΐλλης, εξαιτίας των χαμηλών και συνάμα ελκυστικών δεικτών της εταιρείας.

Αυτό υποστήριξαν πριν από λίγο στο "R" κορυφαίες πηγές προσκείμενες στην διοίκηση της εταιρείας, την στιγμή που οι ξένοι θεσμικοί το τελευταίο εννεάμηνο ήταν πωλητές με αποτέλεσμα η συμμετοχή τους να διαμορφώνεται σήμερα στα επίπεδα του 5% από περίπου 10% στις αρχές του προηγούμενου έτους.

Οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της επαναδραστηριοποίησης των ξένων funds, έπειτα από την πραγματοποίηση jointventure στην Ινδία. Κατά το παρελθόν private equity funds βολιδοσκόπησαν τον βασικό μέτοχο κ. Μ. Μαΐλλη, ο οποίος ελέγχει το 45% του μετοχικού κεφαλαίου. Ο επιχειρηματίας όμως, δεν δείχνει πρόθυμος να προχωρήσει σε μείωση ή ακόμα και πώληση της θέσης του. Για την ώρα υπάρχει αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων από το ομολογιακό δάνειο των 130 εκατ. ευρώ, ενώ από το κοινοπρακτικό των 70 εκατ. ευρώ, η εταιρεία έχει αντλήσει τα 45 εκατ. ευρώ, από τα οποία χρηματοδοτεί τις επενδύσεις στο εξωτερικό.

Παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς αναμένονται περί το τέλος Φεβρουαρίου, μετά τηνανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απελθούσας χρήσης. Λίγο πιο πριν η μετοχή ενισχυόταν κατά 5,07%, στα 2,90 ευρώ με 412 χιλιάδες τεμάχια και τζίρο 1,2 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.