ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: «Βλέπει» ευκαιρίες στην αεροναυπηγική

17:27 - 15 Φεβ 2018 | ΜΕΤΑΛΛΑ
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: «Βλέπει» ευκαιρίες στην αεροναυπηγική
Βάσεις για περαιτέρω ενίσχυση της θέσης της στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και αεροναυπηγικής, βάζει η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ μέσα από το νέο της επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Στην πράξη η επένδυση συνεπάγεται τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, εισάγοντας νέα τεχνολογία στην παραγωγική διαδικασία, και επιτρέποντας στην εταιρεία του ομίλου Στασινόπουλου να ενισχύσει την παρούσα θέση της σε μια νέα γκάμα αγορών.

Από τα προϊόντα αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, έως το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.

Χθες, η ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική SMS group GmbH για την προμήθεια ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η παραγγελία εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της.

Η επένδυση αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της εταιρίας για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1,8 mm έως 12,7 mm σε πάχος και μέχρι 2,6 m σε πλάτος, ενισχύοντας τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:31 - 15 Φεβ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.