ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επενδύει €150 εκατ. για αύξηση άνω του 20% της παραγωγής Κύριο

07:30 - 25 Απρ 2018 | ΜΕΤΑΛΛΑ
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επενδύει €150 εκατ. για αύξηση άνω του 20% της παραγωγής
«Υψηλή ποιότητα και φθηνό κόστος θα μας δώσει η νέα επένδυση με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας αρχικά πάνω από 20% και ταυτόχρονα με επιπλέον επενδύσεις θα πετύχουμε υπερδιπλασιασμό της παραγωγής». Αυτό δήλωσαν χθες στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών τα στελέχη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ για τη μεγάλη επένδυση των 150 εκατ. ευρώ που υλοποιείται για τα επόμενα 2 χρόνια στο τομέα έλασης του αλουμινίου.

Η νέα επένδυση περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου για το εργοστάσιο των Οινοφύτων, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής του δυναμικότητας, αρχικά πάνω από 20% και ταυτόχρονα να θέσει τη βάση ώστε, με επιπλέον επενδύσεις στο μέλλον, να την υπερδιπλασιάσει. Η επένδυση αυτή επιτρέπει στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ να ενισχύσει την παρούσα θέση της στις αγορές προϊόντων αλουμινίου για συσκευασίες, μεταφορικά μέσα, βιομηχανικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές, και την περαιτέρω ενίσχυση στους κλάδους της αυτοκινητοβιομηχανίας και της αεροναυπηγικής.

H ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αποτελεί  μία από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στον κλάδο της έλασης αλουμινίου, ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς (92%) της Ελλάδος και η μόνη εταιρεία έλασης αλουμινίου που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Η εταιρία Η εταιρία διαθέτει ισχυρή παραγωγική βάση, με 12 σύγχρονες εργοστασιακές μονάδες στην Ελλάδα, στη Βουλγαρία και στην Τουρκία, με σημαντική εμπορική παρουσία σε πάνω από 102 χώρες.

Από το 2000 έως το 2015 οι εταιρείες ΕΛΒΑΛ και ΧΑΛΚΟΡ πριν συγχωνευθούν είχαν υλοποιήσει επενδύσεις που ξεπέρασαν τα 530 εκατ. ευρώ και αφορούσαν τον πλήρη εκσυγχρονισμό και την επέκταση των γραμμών παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και τη δημιουργία κέντρων ερευνών.

Ειδικότερα η ΧΑΛΚΟΡ διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σωλήνων χαλκού στην Ευρώπη και καλύπτει το 18% της αγοράς σε σωλήνες στην Ευρώπη. H ΕΛΒΑΛ διαθέτει το 33% σε ευρωπαϊκό επίπεδο των προϊόντων τροφίμων και το 22% στον κλάδο αυτών των προϊόντων που απευθύνονται στις κατασκευές. Η ζήτηση είναι αυξημένη στις μεταφορές θαλάσσιες, οδικές και σιδηροδρομικές λόγω του περιορισμού του βάρους, όπως επίσης στα κτίρια και στην ενέργεια. Η εταιρία εδώ και περίπου τρία χρόνια έχει κατοχυρώσει μια πατέντα με την οποία έχει κατακτήσει όλη την Ευρώπη. Πρόκειται για το βραβευμένο προϊόν Elval grain. Αποτελεί την απόλυτη καινοτομία στον χώρο αυτής της βιομηχανίας, μια εξαιρετικά «φίνα» και πρωτοπόρα κατασκευή φύλου αλουμινίου πάχους 2,5 χιλιοστών, που πλέον έχει τοποθετηθεί στο 85% των φορτηγών και των κοντέινερ στην Ευρώπη. Περιορίζει την ολίσθηση, έχει αντίσταση σε μηχανική φθορά, ενώ λειτουργεί και ως... ασπίδα στον θόρυβο. Πρόκειται για ένα προϊόν που παρέχει τεράστια προστιθέμενη αξία στην ελληνική εταιρεία που εξάγει το 90% των προϊόντων της 75 χώρες ανά τον κόσμο, ενώ το 50% των διεθνών πωλήσεών της προέρχεται από την Ευρώπη.

Ανέστης Ντόκας

Τελευταία τροποποίηση στις 09:25 - 25 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.