ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού στη μάχη κατά του covid-19

12:43 - 22 Απρ 2020 | ΜΕΤΑΛΛΑ
Αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού στη μάχη κατά του covid-19
Οι εποχές που διανύουμε μας θυμίζουν πόσο σημαντική είναι η ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε ότι περιλαμβάνει προϊόντα ή υπηρεσίες που απευθύνονται στον άνθρωπο, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού.

Όπως αναφέρεται, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε επίσημα «Πανδημία», την επιδημία του κορονοϊού Covid19, οπότε η παγκόσμια εγρήγορση και η λήψη προστατευτικών μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του, είναι αναγκαία.

Η μετάδοση του Covid 19 όπως και όλων των ιών, εκτός των άλλων, είναι οι επιφάνειες επαφής, στις οποίες επιβιώνουν για ώρες έως και μέρες.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού που ιδρύθηκε και λειτουργεί με σκοπό την προβολή και την ανάπτυξη των εφαρμογών του χαλκού, έχει προχωρήσει στην πιστοποίηση Ελληνικών προϊόντων και εταιριών που κατασκευάζουν και τοποθετούν προϊόντα αντιμικροβιακού χαλκού με στόχο την δημιουργία πιστοποιημένων χώρων με αντιμικροβιακή προστασία, ανοίγοντας νέους ορίζοντες σε προϊόντα και εφαρμογές.

Η συνδυαστική δράση όλων των φορέων γύρω από τον αντιμικροβιακό χαλκό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα ως μία αντίσταση στην εξάπλωση του Covid 19, σπάζοντας την αλυσίδα μετάδοσής του.

Σε αυτό το φάσμα θα θέλαμε να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την δυνατότητα που έχουν τα προϊόντα από αντιμικροβιακό χαλκό στην μείωση του φορτίου των βακτηρίων και των ιών έως και 95% στις επιφάνειες του.

Οι ελληνικές εταιρίες που σχεδιάζουν και παράγουν αντιμικροβιακά προϊόντα χαλκού και κραμάτων του, είναι σε θέση να υλοποιούν επιστημονικές μελέτες που γίνονται από την Επιστημονική Ομάδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού, σε εγκαταστάσεις νοσοκομείων (ΜΕΘ), σχολείων και όχι μόνο, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας χάρη στην αποδεδειγμένη αντιμικροβιακή δράση του χαλκού και των κραμάτων του.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.