ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνείς συνεργασίες αναζητούν οι Ford και General Motors

14:21 - 17 Ιουλ 2006 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Renault και η Toyota, εξετάζει η Ford, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τη μεγαλύτερη εταιρεία της παγκόσμιας αγοράς, General Motors, που ήδη έχει αναπτύξει συνεργασία με τις εν λόγω εταιρείες.

Από την πλευρά της, η GM, κατά τη διάρκεια των επαφών της με τις Renault και Toyota στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, δεσμεύτηκε την περασμένη Παρασκευή ότι μέσα στους επόμενους τρεις μήνες θα εξετάσει τα υπέρ της δημιουργίας μιας κοινοπραξίας από τις τρεις εταιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη συνεργασία μεταξύ των τριών αυτοκινητοβιομηχανιών είχε προτείνει πρόσφατα ο μεγαλομέτοχος της GM Κερκ Κερκόριαν.

    Πάντως, σύμφωνα με το Ρόιτερ, ορισμένοι αναλυτές είναι της άποψης ότι η Ford μπορεί να συνεργαστεί με μεγαλύτερη επιτυχία με τις Renault και Toyota απ’ ό,τι η General Motors. ’λλωστε, όπως επισημαίνουν, η Ford διαθέτει ήδη ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου με το οποίο και μπορεί να ασκεί τον έλεγχο σε μιαν άλλη ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, τη Mazda Motor.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.