ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα φορτηγάκια "απογειώνουν" τη Ford και τη General Motors

16:42 - 24 Οκτ 2014 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Τα φορτηγάκια "απογειώνουν" τη Ford και τη General Motors
Έπειτα από τις χθεσινές θετικές επιδόσεις της General Motors, η Ford Motor ανακοίνωσε σήμερα επίσης καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι η ζήτηση για αυτοκίνητα στη Βόρεια Αμερική και ειδικά στις ΗΠΑ ανακάμπτει.

Τα αίτια αυτής της ανάκαμψης εντοπίζονται στην ισχυρή ζήτηση για τα φορτηγάκια της Ford και ιδιαιτέρως για το νεοσχεδιασμένο και με αλουμινένιο αμάξωμα F-150, τα οποία πωλούνται ιδιαίτερα στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα

 

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα κέρδη της το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2014 μειώθηκαν αισθητά συγκριτικά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, αλλά ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα κέρδη της Ford υποχώρησαν κατά 34% συγκριτικά με το τρίτο τρίμηνο του 2013 και συρρικνώθηκαν στα 835 εκατ. δολάρια ή 21 σεντς ανά μετοχή. Το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο η εταιρεία είχε εμφανίσει κέρδη 1,27 δισ. δολ. ή 31 σεντς ανά μετοχή.

 

Τα κέρδη της εταιρείας ήταν 24 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές της Thomson Reuters είχαν προβλέψει για την εταιρεία κέρδη 19 σεντς ανά μετοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε και η General Motors χτες, Πέμπτη, απόδοση η οποία οφείλεται και σε αυτήν την περίπτωση στη ζήτηση για τα νέα μοντέλα της και κυρίως τα επανασχεδιασμένα φορτηγάκια και αυτοκίνητα ελεύθερου χρόνου (SUV).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.