ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒΕ: Ψηφίζουμε «ναι» στο δημοψήφισμα

16:40 - 01 Ιουλ 2015 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΕΒΕ: Ψηφίζουμε «ναι» στο δημοψήφισμα
"ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου λέει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας (ΣΕΒΕ). Ο Σύνδεσμος, στηρίζει κατηγορηματικά την παραμονή της Ελλάδας στο ενιαίο νόμισμα και την Ευρώπη ψηφίζοντας «ΝΑΙ» στο επερχόμενο δημοψήφισμα.

Στην ανακοίνωση ο συνολικός ρόλος της Ευρώπης αποτιμάται θετικά και γίνεται λόγος για την ιστορική προσφορά της ευρωπαϊκής κοινότητας στην ειρήνη, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη των κρατών-μελών, παρά τις επιμέρους αστοχίες. Επίσης, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει καρπωθεί πολλά οφέλη από την συμμετοχή της στην υπερεθνική ένωση κρατών και δεν πρέπει να διακόψει την σχέση της με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στην ουσία για τον ΣΕΒΕ το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι: Ευρώπη και ευρώ ή έξω από την Ευρώπη και την ευρωζώνη; Επιπρόσθετα ο τελευταίος, ισχυρίζεται πως ο λαός δεν είναι έτοιμος να αποφασίσει για θέματα τεχνικής φύσεως που απαιτούν εξειδικευμένη και βαθιά οικονομική γνώση. Αυτά είναι υποχρέωση της εκλεγμένης με νωπή λαϊκή εντολή Κυβέρνησης. 

Ταυτόχρονα προτρέπει του πολίτες να ψηφίσουν στο κρίσιμο και ιστορικό αυτό διακύβευα με γνώμονα τη λογική και όχι το θυμικό το οποίο ανέκαθεν υπήρξε πολέμιος της ορθολογικής σκέψης και ποτέ του αρωγός.

Αναφορικά ο ΣΕΒΕ προτρέπει τους έλληνες πολίτες να ψηφίσουν “ΝΑΙ” ισχυριζόμενος ότι:

  • Το “ΝΑΙ” θα σημαίνει τη διασφάλιση των κεκτημένων όλων των πολιτών της εργασίας και της προκοπής.
  • Το “ΝΑΙ” θα σημαίνει την παραμονή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
  • Το “OXI” δεν θα ενισχύσει την διαπραγματευτική δύναμη της Κυβέρνησης έναντι των θεσμών.
  • Το “ΟΧΙ” θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ρήξη με τους ευρωπαίους συμμάχους και αχαρτογράφητα νερά.
  • Το “ΟΧΙ” οδηγεί αποτελεσματικά στην αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, δείγματα της οποίας έχουμε από την Δευτέρα.

Η επιβίωση εκτός της ευρωζώνης θα είναι σχεδόν απίθανη.

Τέλος σύμφωνα με τον Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας είναι επιτακτική ανάγκη να αποφευχθεί ο εθνικός διχασμός και η φαλκίδευση της ενότητας, που το δημοψήφισμα έχει προκαλέσει. Ακόμα ισχυρίζεται ότι όλες οι δυνάμεις της παραγωγής, της εξαγωγής, της εργασίας, της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας οφείλουν να κάνουν τη σωστότερη επιλογή, η οποία θα αποτρέψει την απομόνωση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:06 - 02 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.