ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Θεραπεία» για το σύστημα υγείας αποτελεί ένας ενιαίος φαρμακευτικός κλάδος

14:04 - 21 Οκτ 2015 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
«Θεραπεία» για το σύστημα υγείας αποτελεί ένας ενιαίος φαρμακευτικός κλάδος
Ισχυρός ενιαίος φαρμακευτικός κλάδος, με ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία τόσο στο πεδίο της Υγείας, όσο και στο χώρο της Ανάπτυξης θα διαμορφωθεί μέσα από τη συνέργεια του τοπικού με το διεθνή επιχειρηματικό παράγοντα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ (Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος) Πασχάλης Αποστολίδης.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Healthworld Conference ο κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι «Είμαστε σύμμαχοι για την «θεραπεία» του συστήματος υγείας αλλά και τη χάραξη στρατηγικής με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Αναφερόμενος στην φαρμακοβιομηχανία ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι:

1. Κάθε θέση εργασίας στον κλάδο υποστηρίζει και επηρεάζει περίπου 6 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία.

2. Κάθε φορά που εγκρίνεται μια κλινική μελέτη «εισάγονται» στην Ελλάδα περίπου 250.000 ευρώ.

3. Για κάθε επιπλέον επένδυση 10 εκατ. ευρώ υπάρχει συνολική αύξηση του ΑΕΠ κατά 22 εκατ. ευρώ, επιπλέον αύξηση κατά 5,18 εκατ. στα έσοδα του Κράτους και δημιουργία 436 νέων θέσεων εργασίας.

4. Οι φαρμακευτικές εταιρίες είναι μακράν πρώτες στην επένδυση στην έρευνα, ενώ πανευρωπαϊκά ο Κλάδος επενδύει σε έρευνα  το 20% του τζίρου του κάθε χρόνο.

5. Η χώρα διαθέτει ένα από τα κορυφαία επιστημονικά δυναμικά στον κόσμο.

Επιτακτική κρίνει την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού, δημιουργίας ενός οδικού χάρτη για την Υγεία, ώστε οι κινήσεις όλων όσοι εμπλεκόνται να συντονίζονται και τελικά να αποδίδουν για το σύνολο. Απαιτούνται, σύμφωνα με τον κ. Αποστολίδη, σύμπνοια, συνέπεια, αξιοπιστία, εξορθολογισμός και δικαιοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.