ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΣΤΑΤ:«Ελεύθερη πτώση» στον δείκτη κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία το Μάρτιο

12:26 - 20 Μαϊ 2016 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΛΣΤΑΤ:«Ελεύθερη πτώση» στον δείκτη κύκλου εργασιών στη Βιομηχανία το Μάρτιο
Μείωση 12,7% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Μαρτίου 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαρτίου 2015, έναντι μείωσης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2015 προς το 2014, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Απριλίου 2015 - Μαρτίου 2016, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Απριλίου 2014 - Μαρτίου 2015, παρουσίασε μείωση κατά 11,6%, έναντι μείωσης 2,6% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 12,7% το μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2015, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 9,0%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 12,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων και επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.
Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 12,7% το μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2015, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 8,5%.
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 17,4%.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς
Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 8,5% το μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2015, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 16,6%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 8,4%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών μετάλλων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.
Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 17,4% το μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2015, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:
α. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 2,2%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλε, η μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.
β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 17,7%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, μη μεταλλικών ορυκτών και βασικών μετάλλων.
Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 17,4% το μήνα Μάρτιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2015, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 12,6%.
Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 19,7%.

Δείτε αναλυτικά σε μορφή PDF τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 20 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.