ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΑΠ: Η βιομηχανία ανταποκρίνεται στις ανάγκες για επενδύσεις και ανάπτυξη

12:14 - 27 Μαρ 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΒΑΠ: Η βιομηχανία ανταποκρίνεται στις ανάγκες για επενδύσεις και ανάπτυξη
«Η βιομηχανία ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας για επενδύσεις και ανάπτυξη. Παράδειγμα ο Όμιλος Παπαστράτος-Philip Morris που απάντησε στην πρόσκληση με επένδυση 300.000.000 ευρώ. Η επιχειρηματική κοινότητα περιμένει και από την Πολιτεία πρωτοβουλίες και συμπαράσταση», τονίζεται σε εγκύκλιο του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρη Μαθιού προς τα μέλη του.

«Η βιομηχανία αποδεικνύει ότι είναι παρούσα σε κάθε πρόσκληση για ανάπτυξη και επενδύσεις. Είναι παρούσα ξανά και στην τεχνολογία και στην καινοτομία. Είναι εδώ για να αποδείξει ότι είναι σε θέση να αναλάβει πρώτη το βάρος στην επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα και την ανάκαμψη που απαιτείται για να κερδίσουμε ξανά το χαμένο έδαφος»

 

Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε εγκύκλιο προς τα μέλη του με την ευκαιρία της παρουσίασης από την Παπαστράτος θυγατρική της Philip Morris International, την υλοποίηση μιας νέας επένδυσης ύψους 300 εκατ. ευρώ από την Philip Morris International, για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS, το καινοτόμο προϊόν της Philip Morris International.

 

Η επένδυση αυτή –πρόσθεσε ο κ. Μαθιός-, δημιουργεί 400 νέες θέσεις εργασίας και έχει πολλαπλά, σημαντικά και άμεσα οφέλη για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την κοινωνία.»  

 

« Η κυβέρνηση, καταλήγει στην εγκύκλιό του ο κ. Μαθιός, ως εκφραστής της Πολιτείας οφείλει να αναγνωρίσει τα σημερινά διαρθρωτικά προβλήματα που επιβαρύνονται και από τις υποχρεώσεις μας στις δανειακές συμφωνίες και  να ισοσταθμίσει με τολμηρές πολιτικές, κυρίως φορολογικών κινήτρων, την αδυναμία ρευστότητας που αντιμάχεται τις επενδύσεις και την αντιμετώπιση της ανεργίας.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.