ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τρεις στόχοι του Ομίλου Μυτιληναίος

15:39 - 01 Ιουν 2017 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Οι τρεις στόχοι του Ομίλου Μυτιληναίος
Η διαμόρφωση νέας εταιρικής δομής, η προώθηση σύγχρονων μεθόδων εταιρικής διακυβέρνησης και το βέλτιστο management είναι οι βασικοί στόχοι του Ομίλου Μυτιληναίος μετά τον εταιρικό του μετασχηματισμό.

Στη Γενική Συνέλευση του ομίλου ο επικεφαλής του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίοςτόνισε ότι σε ένα χρόνο θα αποχωρήσει από πρόεδρος μένοντας CEO.

 

"Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα"

 

Αναφερόμενος στην πολιτικη συγκυρία εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η χώρα εφόσον κλείσει η αξιολόγηση θα περάσει σε φάση έντονης ανάπτυξης.

 

Τόνισε ωστόσο ότι η εμμονή στη συζήτηση για το χρέος είναι αντιπαραγωγική.

 

«Είπα στον Τσίπρα να μην σηκώνει τον πήχη για το χρέος», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Δεν είναι τόσο σημαντικό το ύψος του χρέους αλλά η αντίληψη για το χρέος», προσέθεσε και εκτίμησε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα στις 15 Ιουνίου (Eurogroup) ή στις 22 Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής). Τόνισε δε ότι πρέπει «να κλείσουμε την δεύτερη αξιολόγηση».

 

«Ο Watsa μου είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν πιεσμένο ελατήριο και θα σημειωθεί ανάπτυξη 5% τον πρώτο χρόνο και 7% τον δεύτερο» τόνισε.  Ο επικεφαλής του ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ χαρακτήρισε κλειδί για την πορεία της χώρας την πολιτική σταθερότητα. "Υπαρχει μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα αλλά και μια εν δυνάμει κυβέρνηση, η αντιπολίτευση που είναι φιλελεύθερη και υπέρ της επιχειρηματικότητας". Αυτο σημείωσε διαμορφώνει επνα θετικό πλαισιο.

 

Αναφορικά με το ομολογιακό δάνειο πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία θα τρέξει μέχρι το τέλος Ιουνίου με στόχευση να αντληθούν 250 – 300 εκατ. ευρώ. Συμμετοχή με 50 εκατ. ευρώ θα έχει η EBRD. Αναφορικά με το επιτόκιο στόχευση είναι να γράψει «το 3 μπροστά».

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.