ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο συμφωνίας (MOU) με ξένο επενδυτή προωθεί η ΕΒΖ Κύριο

15:41 - 27 Απρ 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Μνημόνιο συμφωνίας (MOU) με ξένο επενδυτή προωθεί η ΕΒΖ
Πολύ κοντά στην υπογραφή μνημονίου συμφωνίας(MOU) με οικονομικά αξιόπιστο ξένο επενδυτικό fund που δεν κατονόμασε, ανακοίνωσε την Παρασκευή στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ο πρόεδρος της πολύπαθης επιχείρισης Παναγιώτης Αλεξάκης. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αλεξάκης "παρά το γεγονός ότι υπάρχουν και άλλα ενδιαφερόμενα ξένα funds, το συγκεκριμένο funds ενδιαφέρεται για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας και όχι μόνο για τις κερδοφόρες θυγατρικές στη Σερβία".
Απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των εργαζομένων αλλά και μετόχων σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την πώληση, ο πρόεδρος της ΕΒΖ τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καθώς μετά την υπογραφή του MoU θα πρέπει να διενεργηθεί σειρά ελέγχων, διαδικασίες που απαιτούν χρόνο και οι οποίες θέλει να πιστεύει ότι θα ολοκληρωθούν εντός του 2018. Υπέρ της πώλησης της ΕΒΖ, τάχθηκε ανοικτά και ανεπιφύλακτα ο εκπρόσωπος του βασικού μετόχου, δηλαδή του εκκαθαριστή της ΑΤΕ, ο κ. Στέφανος Αυγουλέας της PQH. «Το κρίσιμο είναι», υπογράμμισε, «ότι υπάρχουν τα λεφτά, από επενδυτή που ενδιαφέρεται».
Η εταιρεία βρίσκεται μία ανάσα από την πτώχευση αν δεν βρεθεί επενδυτής να τοποθετήσει κεφάλαια καθώς και  ο ορκωτός ελεγκτής δήλωσε αδυναμία έκφρασης γνώμης επί των οικονομικών καταστάσεων.  Σε ό,τι αφορά την απόφαση της διοίκησης να στηρίξει φέτος την τευτλοκαλλιέργεια, παρά το γεγονός ότι η σεζόν ξεκινάει με ελάχιστες εκτάσεις - μόλις 13.500 στρέμματα σπάρθηκαν- κάτι που θα εκτινάξει το βιομηχανικό κόστος, ο κ. Αλεξάκης είπε η απόφαση λήφθηκε για να υπάρξει έστω μικρή παραγωγή ώστε να μην πωληθεί η εταιρεία σαν κέλυφος. Ας σημειωθεί ότι με βάση τα περυσινά στοιχεία, η ΕΒΖ είχε βιομηχανικό κόστος 872 ευρώ/τόνο, συνολικό κόστος 1.125 ευρώ/τόνο, όταν η τιμή της ζάχαρης στην αγορά έχει πέσει στα 350 ευρώ. Η πολύ μικρή φετινή παραγωγή, εννοείται ότι θα εκτινάξει το κόστος σε δυσθεώρητα ύψη.
Ανέστης Ντόκας
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.