ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ETEM (όμιλος Viohalco): Ανάληψη και κατασκευή έργων σε Μπρούκλιν και Νορβηγία Κύριο

06:26 - 23 Οκτ 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ETEM (όμιλος Viohalco): Ανάληψη και κατασκευή έργων σε Μπρούκλιν και Νορβηγία
Τα αρχιτεκτονικά συστήματα της ΕΤΕΜ που ανήκει στον όμιλο Viohalco συνεχίζουν να βρίσκουν εφαρμογή σε διάφορα έργα χάρη στις υψηλές τους κατασκευαστικές προδιαγραφές εντός και εκτός Ελλάδας Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης προσφέρθηκε μία ολιστική λύση από την ΕΤΕΜ, η οποία περιλάμβανε τη μελέτη, τον εξειδικευμένο σχεδιασμό, καθώς και την παραγωγή και εφαρμογή tailor-made συστημάτων αλουμινίου. Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε κτιριακό συγκρότημα στην οδό 1601 Kingshighway που περιλαμβάνει γραφεία, καταστήματα, καθώς και γυμναστήριο. Τα συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα E45, E75 και E85 σε πόρτες, παράθυρα, υαλοπετάσματα και βιτρίνες.

Επίσης στη  Νορβηγία, τα εξειδικευμένα βιομηχανικά προφίλ της ΕΤΕΜ βρήκαν εφαρμογή σε ένα γιγαντιαίο πλωτό ξενοδοχείο, 7 ορόφων, 560 κλινών και έκτασης 14.500 τ.μ., με ελικοδρόμιο κι άλλα ενδιαφέροντα!

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κτιρίου, οι πρώτοι δύο όροφοι είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα και οι υπόλοιποι από αλουμίνιο. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή κατασκευή που δεσπόζει μέσα στο υδάτινο στοιχείο, στην οποία το αλουμίνιο ως υλικό με μεγάλη αντοχή σε έντονα διαβρωτικά περιβάλλοντα έδωσε για μία ακόμη φορά ουσιαστικές λύσεις.

Η EΤΕΜ, θυγατρική του ομίλου Elval, είναι η κορυφαία εταιρεία εξώθησης αλουμινίου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ιδρύθηκε το 1971, είναι ένας ολοκληρωμένος σχεδιαστής και παραγωγός αρχιτεκτονικών συστημάτων, προφίλ αλουμινίου για βιομηχανικές εφαρμογές και προφίλ αλουμινίου και εξαρτήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ενισχύεται η εξωστρέφεια της ΕΤΕΜ τα τελευταία χρόνια

Η ΕΤΕΜ έχει παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως και εξάγει περισσότερο από το 30% των συνολικών πωλήσεών της, καθιστώντας την εταιρεία πραγματικά παγκόσμια. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής της εταιρείας έχουν ετήσια παραγωγική ικανότητα 34.000 τόνων .Με επίκεντρο την καινοτομία, την επένδυση σε εξοπλισμό υποδομής και την αφοσίωση στην εκπαίδευση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, η εταιρεία προσφέρει προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικά συστήματα, τυποποιημένα προφίλ και λύσεις αλουμινίου για την αυτοκινητοβιομηχανία και άλλες βιομηχανίες. Τα προϊόντα ΕΤΕΜ, είναι επίσης ενεργειακά αποδοτικά και ανακυκλώσιμα πέραν της διάρκειας λειτουργίας τους.

 Η θυγατρική του ομίλου Viohalco διατηρεί ένα Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που πιστοποιείται από το πρότυπο ISO 14001: 2004, εφαρμόζοντας επίσης βέλτιστες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής του είναι πιστοποιημένες κατά ISO 9001-2000, ανταποκρινόμενες στα πιο απαιτητικά ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Η ETEM πιστοποιείται επίσης από την Lloyd's με TS 1619 για την αυτοκινητοβιομηχανία και από την Lloyd's Marine App για θαλάσσιες εφαρμογές.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.