ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προς νέα αναζήτηση λύσης για την ΕΒΖ

17:42 - 06 Νοε 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Προς νέα αναζήτηση λύσης για την ΕΒΖ
Το τελευταίο διάστημα τρεις νέοι διεκδικητές έχουν εμφανιστεί για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μετά το αδιέξοδο του σχεδίου εξυγίανσης της υπό την Innovation Brain.

Σημειώνεται ότι η Innovation Brain δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά για την ΕΒΖ  παρά και τη σιωπηλή παράταση που είχε δοθεί,

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Στ. Πιτσιόρλας ς η προοπτική λύσης με το συγκεκριμένο σχήμα (σ.σ. Innovation Brain) δεν είναι ισχυρή ωστόσο το υπουργείο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με άλλους ενδιαφερόμενους και εντός των επομένων ημερών θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στο προσκήνιο έχουν εμφανιστεί κι άλλοι επενδυτές. Πληροφορίες μάλιστα σημειώνουν ότι σε αυτούς συγκαταλέγεται  η Royal Sugar ΑΒΕΕ, επίσημος και αποκλειστικός αντιπρόσωπος του Oλλανδού παραγωγού ζάχαρης Suiker Unie στην Ελλάδα, η οποία ενδιαφέρεται για το εργοστάσιο της ΕΒΖ στις Σέρρες το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και πέντε χρόνια. Ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και ένα ελληνικό επιχειρηματικό σχήμα, αλλά και ξένο επιχειρηματικό group το οποίο έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση στο υπουργείο Οικονομίας ήδη από τον περασμένο Μάιο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.