ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθάκης σε ΔΕΗ: Να δοθεί παράταση ενός μήνα στη Χαλυβουργική

20:11 - 20 Νοε 2018 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σταθάκης σε ΔΕΗ: Να δοθεί παράταση ενός μήνα στη Χαλυβουργική
Να προσφερθεί περίοδος χάριτος ενός μήνα από τη ΔΕΗ στη Χαλυβουργική, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα, προκρίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης σημειώνει ότι η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ.

Όπως συμπληρώνει, με πρωτοβουλία του έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Σταθάκης τονίζει πως διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.

«Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμένου μήνα η ΔΕΗ έδωσε τέλος στις διαδοχικές παρατάσεις για τον διακανονισμό των χρεών της Χαλυβουργικής, τα οποία φέρεται να αγγίζουν αυτή τη στιγμή τα 31,4 εκατ. ευρώ, δρομολογώντας τη διακοπή παροχής ρεύματος στη βιομηχανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.