ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντολή Πιτσιόρλα σε Τράπεζα Πειραιώς για την ΕΒΖ

09:03 - 15 Φεβ 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Εντολή Πιτσιόρλα σε Τράπεζα Πειραιώς για την ΕΒΖ
O αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας, θα έχει το δυσάρεστο προνόμιο σήμερα να ζητήσει από τον Διευθύνων Σύμβουλο της τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου να προχωρήσει η μεταβίβαση των "ασημικών" της ΕΒΖ, όπως τις μετοχές των θυγατρικών της στη Σερβία, τα εργοστάσια στο Πλατύ και στη Λάρισα, ακίνητα "φιλέτα" και μέρος του παθητικού στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία θα δημιουργήσει τρεις Εταιρείες Ειδικού Σκοπού (SPV’s), ενώ εναπομείναν παθητικό και ενεργητικό θα παραμείνει στην ΕΒΖ (OldCo).

Τόσο στην περίπτωση της συμφωνίας εξυγίανσης όσο και στην περίπτωση της βίαιης ρευστοποίησης, οι απώλειες θα είναι μεγάλες για τους πιστωτές της ΕΒΖ. Από τις συνολικές υποχρεώσεις της ΕΒΖ ύψους 246,73 εκατ. ευρώ υπολογίζεται ότι, σε περίπτωση εξυγίανσης, θα αποπληρωθούν τα 69,1 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση 65 εκατ. ευρώ.

 

Ωστόσο, μια διαδικασία εκκαθάρισης κρατάει 10 χρόνια, κάτι που συνεπάγεται σταδιακά τη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που θα ρευστοποιηθούν, ενώ στο παραπάνω ποσό δεν συνυπολογίζονται τα διαχειριστικά έξοδα.

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 15 Φεβ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.