ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΒΖ: Κατατίθεται αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α

09:05 - 12 Μαρ 2019 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΕΒΖ: Κατατίθεται αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106α
Έτοιμη είναι η τράπεζα Πειραιώς να καταθέσει σήμερα στο δικαστήριο το αίτημα υπαγωγής της ΕΒΖ για ένταξη στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα.

Η μόνη περίπτωση να ανατραπεί αυτή η εξέλιξη είναι να εμφανισθούν βελτιωμένες προσφορές για την απόκτηση της πολύπαθης επιχείρησης.

 

Οι τευτλοπαραγωγοί εμφανίζονται  ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΦΠΑ, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ που τους οφείλεται και δεν έχουν μέχρι σήμερα εισπράξει, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν λάβει από κυβερνητικά χείλη. 

 

Ο αρμόδιος υπουργός οικονομικών Στέργιος Πιτσιόρλας  που πιθανότατα θα πραγματοποιήσει αύριο και νέα συνάντηση με τους τευτλοπαραγωγούς έχει επαναλάβει πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να λάβουν τα χρήματα που τους οφείλονται, όσο πιο άμεσα . Μάλιστα όπως ισχυρίζεται ο κ. Πιτσιόρλας υπάρχουν οι πόροι για να καλλιεργηθούν μέχρι 50.000 στρμ ωστόσο η βιομηχανία, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα, δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη  για την ολοκλήρωση της παραγωγής. 

 

Δεν θέλουν να χαθεί η τευτλοπαραγωγή

 

Παρά την αγωνία τους για τα χρήματα που τους οφείλονται και το γεγονός πως δεν υπάρχει ουσιαστική  εξασφάλιση για τη φετινή  παραγωγή, αν τελικά υπάρξει, οι τευτλοπαραγωγοί φάνηκαν διατεθειμένοι να προχωρήσουν στη σπορά, ενδεχομένως 20.000 στρεμμάτων.

 

Εκτός από τα χρέη προς τους τευτλοπαραγωγούς  η ΕΒΖ έχει οφειλές και προς τους εργαζόμενους  στους οποίους χρωστά 4 μισθούς  ενώ δεν έχει άλλα αποθέματα ζαχάρεως για να μπορέσει να πουλήσει και να εισπράξει ποσά για να εξοφλήσει τους εργαζομένους οι οποίοι έχουν ήδη τοποθετηθεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου.

 

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.