ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΒΕ: Επιλύεται το πρόβλημα των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων

13:59 - 29 Ιαν 2020 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΣΒΕ: Επιλύεται το πρόβλημα των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων
Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε σήμερα ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για την πρόταση της επίλυσης του προβλήματος των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβουλίων ανωνύμων εταιρειών στο επικείμενο σχετικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΒΕ, στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο με τίτλο: «ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (e-Ε.Φ.Κ.Α.)», το οποίο έχει κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, λύνεται το μείζον πρόβλημα των ημερών ασφάλισης των μελών Διοικητικών Συμβούλιων.

Τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων  παρά το γεγονός ότι πλήρωναν εισφορές δεν μπορούσαν να αναγνωρίζουν τις ημέρες ασφάλισής τους, ενώ για την ασφαλιστική τους ικανότητα δίνονταν λύσεις μέσω ειδικών νομοθετικών ρυθμίσεων (η τελευταία παράταση χορήγησης της ασφαλιστικής ικανότητας 2019-2020 δόθηκε με το άρθρο 31 του ν. 4611/2019).

Το συγκεκριμένο θέμα είχε αναδειχθεί κατ’ επανάληψη τα τελευταία χρόνια από τον ΣΒΕ, γι’ αυτό και οι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με έδρα την περιφέρεια χαιρετίζουν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 29 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.