ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δυναμική είσοδος στις μπαταρίες από την Πετρόπουλος

15:10 - 05 Ιουλ 2007 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Σε συνέχεια της εξαγοράς από την Πέτρος Πετρόπουλος της Exide Technologies, η εταιρεία υπέγραψε σήμερα, 5 Ιουλίου συμφωνία για την εξαγορά της Πισιμίσης, το 47% της οποίας ανήκει στην Sanyo και το 53% στην οικογένεια Πισιμίση. H Πισιμίσης εισάγει και εμπορεύεται μπαταρίες, ηχητικά συστήματα, συστήματα ασφαλείας και πολλά άλλα ηλεκτρονικά και ηλεκτρολογικά συστήματα αυτοκινήτων.

Το συνολικό τίμημα για την εξαγορά ανέρχεται σε ευρώ 5,6 εκατ. περίπου, πλέον ευρώ 1,3 εκατ. αναληφθείσες βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως εμφανίζονται στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της 31.12.2006 της Πισιμίσης, ήτοι σύνολο ευρώ 7 εκατ.

Σχετικά με την υπογραφή των συμφωνιών ο Ιωάννης Πετρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε τα εξής: "Με τις παραπάνω εξαγορές η εταιρεία θα αποκτήσει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον τομέα των μπαταριών αυτοκινήτων με μερίδιο περίπου 15%. Θα δημιουργηθεί μία νέα επιχειρηματική μονάδα στις εγκαταστάσεις της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ υπό την ηγεσία του κ. Θεόδωρου Πισιμίση με εκτιμώμενες πωλήσεις της τάξεως των 10 εκατ."

O Διευθύνων Σύμβουλος της πισιμίσης, Θεόδωρος Πισιμίσης δήλωσε: «H ένταξή μας μέσα σε ένα κορυφαίο όμιλο θα επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιτυχημένης 35χρονης πορείας μας που μας καθιέρωσαν ως Νο 1 εταιρεία στο είδος της. Το μέγεθος, η τεχνολογία, το εύρος των συμπληρωματικών προϊόντων και το στελεχιακό δυναμικό της Πετρόπουλος θα μας επιτρέψουν να αναπτύξουμε περαιτέρω τις δραστηριότητές μας μέσα από μία σαφή στρατηγική βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας μας στην ελληνική αγορά".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.