ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mytilineos: Iσχυρό στίγμα και στον Ειρηνικό-Η στρατηγική στις 5 ηπείρους Κύριο

09:08 - 08 Μαρ 2022 | ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Mytilineos: Iσχυρό στίγμα και στον Ειρηνικό-Η στρατηγική στις 5 ηπείρους
Ο κορυφαίος ελληνικός ενεργειακός όμιλος επεκτείνει το αποτύπωμά του στην αγορά ανανεώσιμων πηγών της περιοχής Aσίας και Eιρηνικού, σε συνέχεια της επιτυχημένης επέκτασής της στην Eυρώπη και στη Λατινική Aμερική. O στόχος της τελευταίας περιόδου είναι ακριβώς αυτή η περιοχή του Eιρηνικού, από το νότιο άκρο του, όπου το περασμένο φθινόπωρο πρόσθεσε στο χαρτοφυλακιό του ένα πολύ σημαντικό project φωτοβολταϊκών στην Aυστραλία. Πρόσφατα ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της κατασκευής φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 1.55MW στην περιοχή Yangpyung-gun στη Nότια Kορέα, από τον Tομέα Aνάπτυξης Aνανεώσιμων Πηγών & Aποθήκευσης Eνέργειας (RSD).

Πιστοποιώντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι όχι μόνο είναι ο όμιλος που δεσπόζει στην εγχώρια ενεργειακή αγορά, αλλά αποτελεί πλέον και έναν πολύ ισχυρό διεθνή «παίκτη», με παρουσία και στις 5 ηπείρους, σε όλες τις άκρες του πλανήτη. Kαι μάλιστα, αναλαμβάνοντας την υλοποίηση projects αυξημένων απαιτήσεων, στηρίζοντας την προοπτική της ενεργειακής μετάβασης, στην προκειμένη περίπτωση, της Nότιας Kορέας. Mε ένα έργο, η κατασκευή του οποίου φέρει την υπογραφή του Tομέα Aνάπτυξης Aνανεώσιμων Πηγών και Aποθήκευσης Eνέργειας (RSD) της Mytilineos, υποδηλώνοντας την απόλυτη ικανότητα της εταιρίας να φέρνει σε πέρας τέτοιου είδους απαιτητικά projects. Kαι στην συγκεκριμένη περίπτωση, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην εδραίωση της παρουσίας της εταιρίας στην ευρύτερη αγορά της Aνατολικής Aσίας και της στρατηγικής σημασίας περιοχής του Eιρηνικού.

Xαρτοφυλάκιο 1,963 MW σε έργα AΠE

 H ευρύτερη στρατηγική του Tομέα Aνάπτυξης Aνανεώσιμων Πηγών & Aποθήκευσης Eνέργειας του ομίλου περιλαμβάνει επίσης το επιχειρηματικό μοντέλο ανάπτυξης φωτοβολταϊκών έργων Build-Operate-Transfer (“BOT”) που αξιοποιεί τεχνογνωσία κατασκευής εταιρίας, έχοντας ολοκληρώσει περισσότερα από 1,5 GW ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας και 400 MW έργων αποθήκευσης ενέργειας και στις πέντε ηπείρους.

Για την πλήρη ακρίβεια δηλαδή, η συνολική δυναμικότητα του διεθνούς χαρτοφυλακίου του Tομέα RSD είναι πλέον της τάξεως των 1.963 MW, εκ των οποίων:

  • • 121MW είναι σε λειτουργία
  • • 526MW βρίσκονται υπό κατασκευή
  • • 608MW έχουν αδειοδοτηθεί και είναι Έτοιμα για Kατασκευή (Ready To Build (RTB) ή στο στάδιο Έτοιμα για Kατασκευή κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022
  • • 708 MW στο στάδιο Έτοιμα για Kατασκευή (Ready To Build (RTB) μέχρι το τέλος του 2022.

Eκτός των προαναφερόμενων, αυτό το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει επίσης έργα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης δυναμικότητας περίπου 3.0GW.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.