ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 15 Ιουλίου η προκήρυξη του διαγωνισμού για Λάρκο

16:46 - 24 Ιουν 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
''Παρών'' δηλώνει ο όμιλος Μυτιληναίου για τη Λάρκο, με τον πρόεδρό του κ. Ε. Μυτιληναίο να προβλέπει ότι κοντά στις 15 Ιουλίου η κυβέρνηση θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την πώληση της εταιρείας. Κατά την παρουσίαση του ομίλου στους Έλληνες θεσμικούς, ο κ. Μυτιληναίος προέβλεψε ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν διεθνείς όμιλοι, όπως η Glencore και αυστραλιανές εταιρείες.
Από ελληνικής πλευράς υπενθύμισε ότι παλαιότερα είχε δείξει ενδιαφέρον η πλευρά της κατασκευαστικής εταιρείας Ακτωρ. Τον όμιλο ενδιαφέρει η παραγωγή και η αγορά του ημιπολίτιμου μετάλλου που εξορύσει η Λάρκο, το νικέλιο, η χρηματιστηριακή αξία του οποίου υπολογίζεται περί τα 15 χιλιάδες δολάρια ανά τόνο.
Ο κ. Μυτιληναίος ρωτήθηκε από τους θεσμικούς και για τη ΜΕΤΚΑ, λέγοντας ότι οι επόμενες έξι εβδομάδες είναι καθοριστικές, καθώς είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμκός για το project της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και άλλα στο εξωτερικό. Ο ίδιος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία.  

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.