ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Στη ΜΕΤΚΑ το έργο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη

12:00 - 31 Ιουλ 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ΜΕΤΚΑ ανακηρύσσεται προσωρινός μειοδότης του διαγωνισμού της ΔΕΗ για τη μονάδα στη Μεγαλόπολη, μετά την αποσφράγιση του φακέλου και το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών , που έγινε πριν από 5 λεπτά στα γραφεία της επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη.

Η προσφορά της ΜΕΤΚΑ δίνει ισχύ 811 MW και της ANSALDO 780 MW,άρα υπάρχει μια διαφορά υπέρ της ΜΕΤΚΑ της τάξης των 31 MW. Ακόμη μεγαλύτερη όμως είναι η διαφορά στο οικονομικό τίμημα. Η προσφορά της ΜΕΤΚΑ είναι 543 εκ. ευρώ, ενώ της Ansaldo 580 εκ. ευρώ. Αρα, υπάρχει μια διαφορά της τάξης των 37 εκ. ευρώ υπέρ της ΜΕΤΚΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι οικονομικές προσφορές για το διαγωνισμό της Μονάδας V του ΑΗΣ Μεγαλόπολης ανοίχθηκαν σήμερα 31.07.2009, από την Επιτροπή Αξιολόγησης παρουσία των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, που μετείχαν στην τελική φάση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ANSALDO Energia προσέφερε συνολικό τίμημα 580 εκατ. ευρώ και τίμημα δωδεκαετούς συντήρησης 95 εκατ. ευρώ, καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις.

Η κοινοπραξία ΜΕΤΚΑ - ΕΤΑΔΕ προσέφερε συνολικό τίμημα 543 εκατ. ευρώ και τίμημα δωδεκαετούς συντήρησης 143 εκατ. ευρώ, καταβλητέο σε 12 ετήσιες δόσεις.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, αφού λάβει υπόψη τόσο τα τεχνικά όσο και τα οικονομικά χαρακτηριστικά των δύο προσφορών, θα προβεί στη σύνταξη του σχετικού πρακτικού, το οποίο θα υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία.

Στη συνέχεια, προκειμένου να αναδειχθεί ο Ανάδοχος, θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα τόσο στη Διακήρυξη όσο και στην υπ'αριθ. 163/28.07.2009 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, με την οποία εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Συμβούλου της ΔΕΗ, όπως ενεργήσει τα δέοντα, για την επίτευξη τιμήματος του ως άνω διαγωνισμού, με όριο τα ευρώ 500.000.000 και την παραίτηση του αναδόχου και μειοδότη του ως άνω έργου από κάθε απαίτηση σχετικά με ενδεχόμενη κατά έως 12 μήνες καθυστέρηση έναρξης εμπορικής λειτουργίας της νέας μονάδας για οποιονδήποτε λόγο, ιδίως όμως λόγω καθυστέρησης στα έργα κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ή/και στα έργα κατασκευής των ΚΥΤ Πάτρας και Μεγαλόπολης και της Γραμμής Μεταφοράς ΥΤ Πάτρας - Μεγαλόπολης για λόγους μη αναγόμενους στην υπαιτιότητα της ΔΕΗ.



Ο Ενεργειακός

[email protected]

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.