ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd)ΔΕΗ: Στη ΜΕΤΚΑ η μονάδα της Μεγαλόπολης

16:11 - 25 Αυγ 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Κατακυρώθηκε πριν από λίγο από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ η ανάθεση της κατασκευής της μονάδας συνδυασμένου κύκλου Νο 5 της Μεγαλόπολης στην μειοδότρια κοινοπραξία των εταιρειών ΜΕΤΚΑ-ΕΤΑΔΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση ΔΕΗ. Η καθαρή ισχύς της μονάδας θα ανέρχεται στα 811 MW, ενώ το τίμημα για την κατασκευή της συμφωνήθηκε τελικά στα 500 εκατ. ευρώ έναντι αρχικής προσφοράς της μειοδότριας κοινοπραξίας ύψους 543 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η ανάδοχος κοινοπραξία αποδέχτηκε να μην εγείρει καμία απαίτηση (ρήτρες) σε περίπτωση που η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της μονάδας καθυστερήσει έως 13 μήνες, είτε λόγω μη έγκαιρης κατασκευής των δικτύων μεταφοράς είτε λόγω μη έγκαιρης υλοποίησης του δικτύου φυσικού αερίου.

Στα 500 εκατ. ευρώ το τίμημα
 
Παράγοντες της ενεργειακής αγοράς σχολιάζοντας το κόστος των 500 εκατ. ευρώ που συμφωνήθηκε τελικά μεταξύ των δύο πλευρών για την κατασκευή της μονάδας, ανέφεραν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό τίμημα, από τα καλύτερα που μπορεί να επιτευχθούν την περίοδο αυτή πανευρωπαικώς, για μονάδες τεχνολογίας παρόμοιου τύπου. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΗ, προϋπόθεση για την ως άνω ανάθεση είναι η αποδοχή από τον ανάδοχο του σχετικού με τα παραπάνω ειδικού όρου, που περιλαμβάνεται στη σημερινή απόφαση του ΔΣ και θα περιληφθεί στη σύμβαση που αναμένεται να υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών εντός του επομένου διμήνου, μετά τις αναγκαίες προς τούτο συζητήσεις.

 

Ο Ενεργειακός  

[email protected]     

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.