ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες αλλαγές αναμένονται στη ΔΕΗ

08:57 - 06 Οκτ 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παρελθόν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς αλλά και πηγές εντός της ΔΕΗ, θα αποτελέσει σύντομα για την επιχείρηση, ο επικεφαλής της Παναγιώτης Αθανασόπουλος. Κύκλοι της εταιρείας εκτιμούν ότι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες του νέου υπουργού Περιβάλλοντος-Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής - στον έλεγχο του οποίου θα υπάγεται πλέον η ΔΕΗ - θα είναι και η διακοπή της σύμβασής του κ. Αθανασόπουλου που κανονικά λήγει στις 30 Ιανουαρίου του 2010.

Το γεγονός ότι απομένουν λίγοι μόνο ακόμη μήνες μέχρι τη λήξη της θητείας του, δεν συνιστά - σύμφωνα με τις ίδιες πηγές - πρόβλημα για τη διακοπή της καθώς, όπως λένε, το ποσό που θα εισπράξει σαν αποζημίωση δεν αναμένεται να είναι μεγάλο.

Τι λέει η χρηματιστηριακή Π&Κ

Εξάλλου τις αλλαγές στη διοίκηση της ΔΕΗ τις έχει προεξοφλήσει και η αγορά, όπως φαίνεται και στο χθεσινό report της χρηματιστηριακής National Sec Π&Κ. Σύμφωνα με αυτήν, δεν αποτελεί απαραιτήτως αρνητική εξέλιξη η αλλαγή στη διοίκηση της εταιρείας, καθώς εκτιμάται ότι έτσι θα επιτευχθούν πιο έγκαιρα οι στόχοι περικοπής των δαπανών της.

Την ίδια τύχη με τον κ. Αθανασόπουλο, εκτιμάται ότι θα έχει σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΗ, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Πρόδρομος Ευθύμογλου, ενώ άγνωστο παραμένει το τι θα γίνει με τους 7 γενικούς διευθυντές της εταιρείας. «Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη γραμμή που θα δοθεί από ψηλά. Αν οι αλλαγές στη ΔΕΗ γίνουν με ήπιο τρόπο, πιθανώς αρκετοί ή και όλοι από τους γενικούς διευθυντές να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Αν αντιθέτως επιλεγεί να υπάρξει μια τελείως διαφορετική στρατηγική, πιθανώς να αλλάξουν», αναφέρουν πηγές της εταιρείας.

Η μείωση αποδοχών του Αθανασόπουλου

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο του 2009, το Δ.Σ. της ΔΕΗ, κατόπιν εισήγησης του ίδιου του κ. Αθανασόπουλου, είχε εγκρίνει μείωση των αποδοχών του στο 40% του μισθού που ελάμβανε το 2008, ενώ το υπόλοιπο 60% είχε συνδεθεί με συγκεκριμένους στόχους.

Είχαν συγκεκριμένα τεθεί τρεις στόχοι για το 2009, με την επίτευξη καθενός εξ αυτών να αντιστοιχεί στο 20% των ετησίων αποδοχών του προέδρου της ΔΕΗ.

Οι τρεις εκείνοι στόχοι σχετίζονταν αφενός με την επίτευξη των οικονομικών επιδόσεων του προϋπολογισμού της επιχείρησης για το 2009, και αφετέρου με την εξοικονόμηση 90 εκατ. ευρώ μέσω των ελέγξιμων δαπανών της ΔΕΗ, καθώς και με την υπογραφή συμβάσεων, πάντα εντός του έτους, για την ανάθεση έργων κατασκευής μονάδων παραγωγής ισχύος 2.400 MW.
 
Ο Ενεργειακός
[email protected]  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.