ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανώτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ λένε οι αναλυτές

11:14 - 20 Νοε 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο τομέας της διύλισης ξεχώρισε στα αποτελέσματα των ΕΛΠΕ τα οποία χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές καλύτερα των εκτιμήσεων. Σημειώνουν πάντως την πορεία των ταμειακών ροών. Ισχυρά χαρακτηρίζει η UBS τα κέρδη αλλά σημειώνει τις αδύναμες ταμειακές ροές. Αυξάνει την τιμή στόχο στα 7,60 ευρώ από 7,40 ευρώ διατηρώντας τη σύσταση πώλησης.

Τα EBITDA χωρίς την αποτίμηση των αποθεμάτων ήταν ανώτερα των μέσων εκτιμήσεων όπως και τα καθαρά κέρδη και μάλιστα σε όλες τις δραστηριότητες και κυρίως στη διύλιση. Ο οίκος αύξησε την εκτίμηση για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 14% και του 2010 κατά 6% και περιμένει πως το μέρισμα θα διατηρηθεί σταθερό στα 0,45 ευρώ. Η προηγούμενη εκτίμηση για το μέρισμα ήταν 0,40 ευρώ ανά μετοχή.

Η Deutsche Bank σημειώνει πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν και τις δικές της εκτιμήσεις και τις μέσες. Περιμένει EBITDA χωρίς την αποτίμηση αποθεμάτων 88 εκατ. ευρώ και η εταιρεία ανακοίνωσε 117 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 50 εκατ. ευρώ και η εταιρεία έβγαλε 74 εκατ. ευρώ. Η έκπληξη στα αποτελέσματα προέρχεται από τον κλάδο διύλισης. Διατηρεί τη σύσταση διακράτησης και την τιμή στόχο των 7,10 ευρώ.

Η Nomura αναφέρει πως υπάρχουν σημάδια βελτίωσης στις δραστηριότητες και χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ανώτερα των εκτιμήσεων. Διατηρεί τη σύσταση μείωσης θέσεων και την τιμή στόχο των 7,20 ευρώ. Ωστόσο αν και αναγνωρίζει την βελτίωση στις δραστηριότητες αναφέρει πως η μετοχή δεν είναι ελκυστική και διαπραγματεύεται με premium 25% έναντι του κλάδου.

Η Πειραιώς έχει θέσει τη μετοχή υπό αναθεώρηση και αναφέρει πως τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις. Σημειώνει τις αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές από αρνητικές ροές ύψους 108 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2009 λόγω κυρίως των αυξημένων κεφαλαιουχικών δαπανών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων σε όλες τις γραμμές χαρακτηρίζει και η Proton τα αποτελέσματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.