ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τιμολόγια ΔΕΗ χωρίς χρεώσεις ΕΡT;

09:23 - 26 Νοε 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την απαλλαγή του τιμολογίου της ΔΕΗ από τη χρέωση του τέλους της ΕΡΤ, εξετάζει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής. Το τέλος ΕΡΤ που πληρώνουν οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ανέρχεται σήμερα στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50,88 ευρώ ετησίως, για όλους τους καταναλωτές ρεύματος, είτε διαθέτουν τηλεόραση, είτε όχι τηλεόραση.

Σε σχετική πάντως ερώτηση που της έγινε χθες, η αρμόδια υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη, απάντησε : «το πώς διαμορφώνεται το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ένα θέμα το οποίο προφανώς και θα μας απασχολήσει. Είναι κάτι το οποίο ξεπερνάει το δικό μας υπουργείο και θέλει μία γενικότερη πολιτική κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι μέσα στο 2010 θα μπορούσαμε να συζητήσουμε με τα συναρμόδια υπουργεία».

Σημειωτέον ότι ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, καταναλωτικές οργανώσεις έχουν προβεί σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενες για το τέλος ΕΡΤ που «φουσκώνει» τους τελικούς λογαριασμούς. Έχουν μάλιστα επιχειρήσει να καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών τα ποσά που αντιστοιχούσαν στο κόστος ρεύματος και τα δημοτικά τέλη, χωρίς όμως το τέλος για την ΕΡΤ...

Και μείωση τιμολογίων ΔΕΗ;

Εφόσον υιοθετηθεί μια τέτοια απόφαση από τα συναρμόδια υπουργεία (εμπλέκονται πέραν του ενός), τότε αυτόματα τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα μειωθούν κατά μερικά ευρώ κάθε δίμηνο. Ταυτόχρονα όμως η κα Μπιρμπίλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας ακόμη μεγαλύτερης μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, με το να περάσουν στην κατανάλωση τα χαμηλότερα κόστη πετρελαίου και φυσικού αερίου, που είχαν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση των κερδών της επιχείρησης. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη σκέψη» απάντησε σε σχετική ερώτηση η κα Μπιρμπίλη, «νομίζω είναι θέμα το οποίο θα απασχολήσει και τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ και φαντάζομαι ότι πάλι θα έχουμε κάποιες προτάσεις μέσα στο 2010».

Ο Ενεργειακός
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.