ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Συγκροτείται σε σώμα το νέο Δ.Σ. της ΔΕΗ

09:48 - 18 Δεκ 2009 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε σώμα συγκροτήθηκε σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, έτσι όπως προέκυψε μετά την εκλογή των 5 εκπροσώπων του Δημοσίου την Τρίτη, και των 2 εκπροσώπων της μειοψηφίας, χθες. Κατά τη διαδικασία διορίσθηκε και επίσημα ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, ο κ. Αρθούρος Ζερβός, καθώς τη θέση του αντιπροέδρου ανέλαβε ο νομικός κ. Ευάγγελος Πετρόπουλος, ένας από τους 5 νέους εκπροσώπους του Δημοσίου στο ΔΣ της επιχείρησης.
Επισημαίνεται ότι χθες είχε πραγματοποιηθεί η ειδική συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας που εξέλεξε τους δύο νέους εκπροσώπους της στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Παναγή Καρέλα και Μιχαήλ Κορτέση. Οι νέοι εκπρόσωποι της μειοψηφίας είναι ο πρώην πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης (αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Τομέας Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών), καθώς επίσης ο Γιάννης Κατσουλάκος, (αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

Τα δύο νέα μέλη της μειοψηφίας εξελέγησαν για θητεία τριών ετών, η οποία λήγει στις 16 Δεκεμβρίου 2012.

Παραίτηση Φωτόπουλου

Στο μεταξύ την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος. Ο τελευταίος είχε καταλάβει την θέση του Γιάννη Τσαρούχα, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, αφού είναι πλέον ένα από τα 6 νέα μέλη που εξέλεξε ο μέτοχος της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

Τη θέση του κ. Φωτόπουλου αναλαμβάνει να καλύψει ο κ. Παναγιωτίδης (αναπληρωματικός εκπρόσωπος των εργαζομένων). Έτσι στο νέο Δ.Σ. οι εργαζόμενοι θα εκπροσωπούνται από τους κ.κ. Παναγιωτίδη (ΠΑΣΚΕ) και Μαρινίδη (ΔΑΚΕ), η θητεία των οποίων λήγει τον Ιανουάριο, οπότε και αναμένεται να εκλεγούν αυτοί που θα τους αντικαταστήσουν.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του 11μελούς Δ.Σ. της ΔΕΗ είναι οι : κ.κ. Ζερβός (πρόεδρος & δ. Σύμβουλος), Νέλλας, Πανέτας, Πετρόπουλος (αντιπρόεδρος), Μπαράτσης, Τσαρούχας, Αλεξάκης, Κατσουλάκος, Παναγόπουλος (εκπρόσωπος της ΟΚΕ), Παναγιωτίδης και Μαρινίδης.

Ο Ενεργειακός
[email protected]
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.