ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Κατεβάζει το στόχο η JP Morgan, «μην περιμένετε άλλο ένα χρόνο»

10:17 - 30 Αυγ 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στα 16,5 ευρώ από 16,8 ευρώ μειώνει την τιμή στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ η JP Morgan, έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της επιχείρησης και την τηλεδιάσκεψη. Ο οίκος αναμένει από τη μετοχή πορεία κατώτερη της αγοράς.

Μάλιστα, όπως υπολογίζουν οι αναλυτές του οίκου, η μετοχή διαπραγματεύεται 6,2 φορές τα EBITDAκαι με P/E9,6, επίπεδα που όπως εκτιμούν, δεν είναι αρκετά χαμηλά. «Υψηλότερες τιμές πετρελαίου, χαμηλότερα μερίσματα: Μην περιμένετε ακόμα ένα χρόνο», συστήνει στους πελάτες της η JP Morgan.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα της ΔΕΗ, ο οίκος επισημαίνει πως αυτά ήταν κατά 11% χαμηλότερα των εκτιμήσεων και χαρακτηρίζει τη θετική αντίδραση της μετοχής, χθες, αδικαιολόγητη. Ο μόνος λόγος για τον οποίο τα κέρδη πέτυχαν το στόχο ήταν η θετική επίδραση από τις συναλλαγματικές διαφορές και η καλή απόδοση από το 29% που κατέχει στη Λάρκο, τονίζουν οι αναλυτές.

Από την πλευρά τους, οι αναλυτές της Εγνατία Finance επισημαίνουν πως σχεδόν τα αποτελέσματα της ΔΕΗ ήταν αδύναμα, όπως αναμενόταν. Σχεδόν όλα τα κόστη ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, με κυριότερα τα έξοδα προσωπικού. Οι αναλυτές σκοπεύουν να μειώσουν περαιτέρω τις εκτιμήσεις τους για τη ΔΕΗ, παρότι ήδη βρίσκονται στο χαμηλότερο όριο του εύρους των προβλέψεων της αγοράς. Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές για τη ΔΕΗ θεωρούνται αρνητικές, με το ενδιαφέρον να παραμένει στις τιμές του πετρελαίου. Η Εγνατία συστήνει μείωση θέσεων.

Αδύναμο χαρακτηρίζει το β΄ τρίμηνο και η Eurocorp,  σημειώνει βέβαια πως αυτό αναμενόταν, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους για καύσιμα και εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΑΧΕ διατηρεί την τιμή στόχο των 20,5 ευρώ και τις εκτι΅ήσεις
της για το σύνολο το έτους, αναμένοντας ότι η πρόσφατη αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος θα αντισταθμίσει μερικώς την άνοδο του πετρελαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.