ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Με neutral ξεκινά η ML, "ανεπαρκή τα τιμολόγια"

12:55 - 05 Σεπ 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την κάλυψη της μετοχής της ΔΕΗ ξεκινά η Merrill Lynch, εκδίδοντας ουδέτερη σύσταση, η οποία, όπως αναφέρεται από τους αναλυτές, δικαιολογείται από τα ανεπαρκή τιμολόγια.

Τα ανεπαρκή και ασαφή τιμολόγια δεν επιτρέπουν  στη ΔΕΗ να ανακτήσει πλήρως το λειτουργικό της κόστος, παρατηρούν οι αναλυτές της Merrill Lynch, και εξηγούν πως παρά το άλμα των τιμών του πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια, τα τιμολόγια μόλις που ξεπερνούν τον πληθωρισμό.

Εάν οι τιμές του πετρελαίου δεν μειωθούν σημαντικά στους επόμενους μήνες, μοναδική ελπίδα για τους επενδυτές θα είναι μια σημαντική αλλαγή πολιτικής στο θέμα των τιμολογίων από την κυβέρνηση, κάτι που σύμφωνα με τον οίκο, θεωρείται απίθανο πριν από τις εκλογές του 2008.

Σε ό,τι αφορά τη δίκαιη τιμή για τη μετοχή της ΔΕΗ, η Merrill Lynch εφαρμόζει τρία διαφορετικά σενάρια, καταλήγοντας σε ένα εύρος τιμών από 11,8 ευρώ έως και 25,9 ευρώ.

Στο μεσαία σενάριο προβλέπεται τιμή στόχο 20,2 ευρώ, κατά 11% υψηλότερη των σημερινών επιπέδων, αλλά με έντονο τον παράγοντα της αβεβαιότητας.

"Η αποτίμηση της ΔΕΗ είναι υψηλή, αλλά με την προοπτική σημαντικής ανάπτυξης εάν οι τιμές του πετρελαίου επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις μας για 41 δολάρια/ βαρέλι το 2009 και εάν τα τιμολόγια συνεχίσουν να κινούνται ανοδικά, κάτι που ωστόσο, αμφισβητείται", αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.