ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΕΤΚΑ: Στο top 10 της λίστας των κατασκευαστικών εταιρειών ενεργειακών έργων παγκοσμίως

13:51 - 23 Νοε 2012 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αποτελέσματα έρευνας του Αμερικανικού περιοδικού ENR.

Στην κορυφαία παγκοσμίως δεκάδα των κατασκευαστικών εταιρειών ενεργειακών έργων βρίσκεται πλέον η ΜΕΤΚΑ, επιβεβαιώνοντας έτσι την στρατηγική επιλογή του διεθνούς προσανατολισμού και του δυναμικού εξαγωγικού προφίλ της. Τα εύσημα αυτής της ιδιαίτερα σημαντικής διεθνούς αναγνώρισης αποδίδει στη ΜΕΤΚΑ το Αμερικανικό κλαδικό περιοδικό Engineering News-Record, του εκδοτικού οίκου McGraw-Hill στην έρευνά του για το έτος 2011. Στην ίδια έρευνα, στη λίστα με τις 225 μεγαλύτερες  κατασκευαστικές εταιρείες με διεθνή δραστηριότητα, η ΜΕΤΚΑ κατατάχθηκε στην 84ηθέση, 49 θέσεις ψηλότερα από την 133η θέση στην οποία βρισκόταν το 2010.  

Επιπλέον, η ΜΕΤΚΑ συμπεριλήφθηκε και στη λίστα των κορυφαίων κατασκευαστικών εταιρειών παγκοσμίως, στην οποία στο τζίρο των εταιρειών για το 2010 συνυπολογίστηκαν και τα έσοδα που κατέγραψαν στην έδρα τους, καταλαμβάνοντας την 152η θέση από 205η θέση αντίστοιχα το 2010.

Το περιοδικό Engineering News-Record (ENR Magazine) αποτελεί ένα από τα πλέον έγκριτα και παλαιότερα περιοδικά του κλάδου των κατασκευών, με ιστορία από το 1874.

Η ΜΕΤΚΑ διαθέτει παρουσία στις ραγδαία αναπτυσσόμενες αγορές- όσον αφορά σε ενεργειακές υποδομές- της Τουρκίας, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε την ανάληψη δύο νέων έργων κατασκευής σταθμών παραγωγής στην Ιορδανία, προσθέτοντας μια ακόμα νέα αγορά στις ήδη υπάρχουσες χώρες δραστηριοποίησης της (Ελλάδα, Τουρκία, Συρία, Αλγερία, Ιράκ). Στην επιτυχημένη πορεία της ΜΕΤΚΑ, έκανε αναφορά σε πρόσφατο δημοσίευμά της και η γερμανική εφημερίδα Financial Times Deutschland.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.