ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες για αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ

01:02 - 03 Δεκ 2012 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Διαψεύδει η κυβέρνηση τις φήμες για αυξήσεις τιμολογίων της ΔΕΗ
Μετά την ενημέρωσή του από τον αρμόδιο υφυπουργό Ενέργειας κ. Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε δημοσιεύματα περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

«Τα περί αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Είναι καθαρά δημοσιογραφικά σενάρια» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον τύπο η επιχείρηση εισηγείται αύξηση 37% σε τρεις δόσεις προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων. Κάτι τέτοιο, πάντως, προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές.

Σύμφωνα με το κείμενο, η αύξηση θα διαμορφωθεί σε τρεις δόσεις: η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Η κυβέρνηση, όπως υποχρεούται από το μνημόνιο, αναμένεται να εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.

Οι καταναλωτές πάντως μέσα σε 2 χρόνια έχουν δει τα τιμολόγια να αυξάνονται 12 φορές και μαζί με τις 3 δόσεις που έρχονται, 15. Οι αυξήσεις είτε έγιναν ευθέως, (τιμή κιλοβατώρας), είτε εμμέσως (φόροι ενέργειας, ΦΠΑ κλπ).

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.