ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Ζημιές αναμένουν οι αναλυτές για τη Motor Oil

11:59 - 27 Μαϊ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Reuters η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες ύψους 9 εκατ. ευρώ.

Η Motor Oil, η δεύτερη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία διύλισης, αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με την πτώση των τιμών πετρελαίου, την υψηλότερη φορολογία και το κλείσιμο διυλιστηρίου για λόγους συντήρησης να επιβαρύνουν τα αποτελέσματα. Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει ζημίες ύψους 9 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο, έναντι κερδών 39,4 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου αναμένεται να έχει μειώσει την αξία των αποθεμάτων της εταιρίας, επιβαρύνοντας τον ισολογισμό της, σύμφωνα με τις προβλέψεις τριών αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters.

Εξαιρουμένης της επίπτωσης των τιμών του πετρελαίου στα αποθέματα, τα προσαρμοσμένα κέρδη αναμένεται να έχουν υποχωρήσει κατά 61% στα 12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των προβλέψεων πέντε τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιριών.
Αυτό αντανακλά τους υψηλότερους φόρους και την διακοπή λειτουργίας διυλιστηρίου της εταιρίας τον Μάρτιο για εργασίες συντήρησης.

Η μετοχή της εταιρίας έχει ενισχυθεί κατά 3,6% από τις αρχές του έτους, έναντι κερδών 14% του γενικού δείκτη.
Η Motor Oil διαπραγματεύεται 7,8 φορές τα εκτιμώμενα για το 2013 κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία της ThomsonReuters StarMine, σε σχέση με πολλαπλασιαστή κερδών 9,1 φορές περίπου για τα Ελληνικά Πετρέλαια.
Διαβάστε επίσης:

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.