ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ πρέπει να επαναπροκηρυχθεί το συντομότερο δυνατό

13:23 - 11 Ιουν 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μετά την απόσυρση της Gazprom από τον διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ.

Η Κομισιόν θα ήθελε η Ελλάδα να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού για την πώληση της ΔΕΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Simon O'Connor.
Η αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ σημαίνει ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να αντλήσει το ποσό των 1,8 δις ευρώ τουλάχιστον από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις θεωρούνται πολύ σημαντικά για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της χώρας και την ικανοποίηση των στόχων του μνημονίου.
"Το αποτέλεσμα της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά τα έσοδα και τον αντίκτυπο στη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα", σχολίασε ο O'Connor κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
"Σε αυτό το πλαίσιο, η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα πρέπει να ξεκινήσει και πάλι το συντομότερο δυνατό", είπε. "Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών".
"Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει τώρα να εκτιμήσουν τι συνέβη και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το χειριστούν αυτό και να προχωρήσουν. Το μήνυμά μας είναι ότι απλά θα θέλαμε να το δούμε αυτό να ξεκινήσει και πάλι το συντομότερο δυνατό".

Τελευταία τροποποίηση στις 14:25 - 11 Ιουν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.