ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιμέτωπη με το λουκέτο η ΛΑΡΚΟ

11:42 - 02 Ιουλ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αντιμέτωπη με το λουκέτο η ΛΑΡΚΟ
Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπούν οι εργαζόμενοι και η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, μαζί με ένα σύνολο άλλων φορέων, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα για τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αταλάντη, οι φορείς ανέφεραν πως η ΛΑΡΚΟ αντιμετωπίζεται εχθρικά ακόμη και από τους ίδιους της τους μετόχους, που είναι το δημόσιο, η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα».

 

Σημείωσαν ακόμα ότι υπάρχουν απαιτήσεις εκατομμυρίων από τη ΔΕΗ, ενώ παράλληλα το εργοστάσιο δεν έχει εισπράξει την επιστροφή ΦΠΑ από τις εξαγωγές.


Έτσι, η ίδια η ΛΑΡΚΟ εκπέμπει σήμα κινδύνου λόγω έλλειψης ρευστότητας, τονίζοντας ότι αν δεν βρεθεί λύση για την επιστροφή του ΦΠΑ για να μπορέσει να συνεχίσει την παραγωγική διαδικασία και ότι αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα με την τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει στη ΔΕΗ τότε ο κίνδυνος να κλείσει είναι ορατός.

 

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή και ο βουλευτής της Νέας Μέρας, Νίκος Σταυρογιάννης, αποφασίστηκε η δημιουργία μιας επιτροπής , στην οποία εκτός από τα συνδικαλιστικά στελέχη μετέχουν δήμαρχοι και βουλευτές, οι οποίοι θα έχουν συναντήσεις άμεσα, τόσο με αρμόδιους υπουργούς όσο και με τις ηγεσίες των κομμάτων, ζητώντας άμεση αντιμετώπιση του θέματος επιστροφής ΦΠΑ και διευθέτησης της τιμής του ρεύματος, όπως επίσης και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.