ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σιούφας: Ξεκινά η συναρμολόγηση του διεθνούς θερμοπυρηνικού αντιδραστήρα

08:41 - 09 Αυγ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σιούφας: Ξεκινά η συναρμολόγηση του διεθνούς θερμοπυρηνικού αντιδραστήρα
Θα κατασκευαστεί στη Γαλλία και αποτελεί συμφωνία 30 χωρών.

Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ξεκινά η συναρμολόγηση του διεθνούς θερμοπυρηνικού αντιδραστήρα (πρόγραμμα ITER) στο Κανταράς της Γαλλίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας δήλωσε πως το σχέδιο για την πυρηνική σύντηξη, το οποίο μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς καμιά περιβαλλοντική επίπτωση, βρίσκεται σε τελευταίο στάδιο συναρμολόγησης.
Η σχετική συμφωνία 30 χωρών υπεγράφη στις 21 Νοεμβρίου του 2006 στο Παρίσι μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ρωσίας, της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, επιλέγοντας το Κανταράς της Γαλλίας αντί της Ιαπωνίας που ήταν υποψήφιες για την εκτέλεση του Προγράμματος ITER.
«Η Ελλάδα και το υπουργείο Ανάπτυξης, ο ίδιος και ο τότε γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Γιάννης Τσουκαλάς, σήμερα ευρωβουλευτής, παίξαμε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας», σημείωσε ο κ. Σιούφας.
Σήμερα, κατέληξε, αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτή μας την συνδρομή και την εξέλιξη του τόσου σημαντικού σχεδίου για την ανθρωπότητα.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:55 - 09 Αυγ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.