ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

13:17 - 14 Αυγ 2013 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μέχρι το βράδυ η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη
Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, σε μεγάλο βαθμό. Έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης.

Τις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, με τη θέση σε λειτουργία, σταδιακά, μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του νησιού και των γεννητριών που μεταφέρονται από την Αθήνα και τα νησιά για ενίσχυση του συστήματος.

Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση τόσο της ΔΕΗ όσο και του δήμου Θήρας, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών μας».

Στο μεταξύ, ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απηύθυνε σήμερα έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαντορίνη στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα, ώστε να κατανεμηθεί η διαθέσιμη ισχύς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα πλήρως.

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τις επόμενες ώρες θα γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών εκ περιτροπής και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Με τα τωρινά δεδομένα η εικόνα του συστήματος ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη έχει ως εξής:

  • Η αιχμή της ζήτησης (δηλαδή το μέγιστο στη διάρκεια της ημέρας) είναι 35 μεγαβάτ.
  • Χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, τέθηκαν σε λειτουργία μονάδες του τοπικού σταθμού παραγωγής, ισχύος 14 μεγαβάτ, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να φθάσουν στα 20 μεγαβάτ.
  • Με την άφιξη και θέση σε λειτουργία των γεννητριών που μεταφέρονται με το αρματαγωγό Χίος από τον Πειραιά, το παραγωγικό δυναμικό θα φθάσει στα 30 μεγαβάτ.
  • Τέλος, γεννήτριες ισχύος 5 μεγαβάτ αναμένονται από τη Ρόδο. Εκτός από τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, στη Σαντορίνη έχουν μετακινηθεί και τεχνικοί της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ από την Αθήνα και τα γύρω νησιά.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, θα ξεκινήσει έρευνα αμέσως μετά την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε μία από τις πιο σύγχρονες μηχανές του σταθμού, κατά τη διαδικασία εκκίνησης.

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμος Θήρας επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι:

  • Η σταδιακή αποκατάσταση των βλαβών του εργοστασίου της ΔΕΗ προχωρά. Ήδη, σήμερα νωρίς το πρωί, ενεργοποιήθηκε μία από τις κύριες μηχανές του εργοστασίου, ενώ το προσωπικό της ΔΕΗ καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να ενεργοποιηθούν και άλλες. Μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται το αρματαγωγό Χίος που μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη μεγάλης ισχύος, τεχνικούς και άλλον εξοπλισμό.
  • Η ηλεκτροδότηση, που αυτή τη στιγμή γίνεται εκ περιτροπής, τις επόμενες ώρες θα καλύπτει όλο και περισσότερες περιοχές. Υπολογίζεται ότι κατά τις πρώτες βραδινές ώρες η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών.
  • Για τους νεφροπαθείς, έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.