ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας στο “R”: "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σχέση με τη σημερινή όδευση του TAP"

01:36 - 06 Φεβ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας στο “R”: "Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σχέση με τη σημερινή όδευση του TAP"
Την ανάγκη αλλαγών στην όδευση του ΤΑΡ επισημαίνει μιλώντας στο "R" ο επικεφαλής του ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, Ζαφείρης Μυστακίδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι το ΓΕΩΤΕΕ, ως σύμβουλος του κράτους, θεωρεί αναγκαίο έναν ουσιαστικό διάλογο μακριά από τη λογική του παζαρέματος.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μυστακίδης, αφού διευκρινίζει ότι δεν είναι αντίθετος με την κατασκευή του αγωγού, τονίζει ότι οι ιθύνοντες της κοινοπραξίας πρέπει να εξετάσουν την πρόταση, που έχει καταθέσει το ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ από την αρχή. Κυρίως εκφράζει ενστάσεις για τη διέλευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών όσο και για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης στις Σέρρες.

t060214

"Δεν είμαστε αντίθετοι με τον αγωγό. Όμως τα επιχειρήματα για την όδευση που έχουν δεν μας καλύπτουν μέχρι στιγμής. Αν θα μας πουν κάτι άλλο, τότε είμαστε ανοικτοί σε διάλογο. Σε σχέση με την όδευση που έχουν καταθέσει είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε σχέση με αυτήν την όδευση. Πρέπει να εξετάσουν την πρόταση, που έχει καταθέσει το ΓΕΩΤΕΕ και ΤΕΕ. Καμιά όδευση, όπως είναι σήμερα, όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι ανησυχίες μας είναι οι συγκεκριμένες, τόσο για την περιοχή των Τεναγών όσο και για τη χωροθέτηση του σταθμού συμπίεσης. Εκεί, στο Σταθμό, υπάρχει θερμοκρασιακή αναστροφή. Δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς αυτό το στοιχείο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω με πιο τρόπο πώς θα αλλάξουν τις οδεύσεις", λέει χαρακτηριστικά στο "R", ο κ. Μυστακίδης.

 

Επίσης, ο ίδιος τάσσεται κατά του προσχηματικού διαλόγου. "Έχει γίνει αντιπρόταση από μας, μπορεί να την εξετάσουν, έχουν άρτιο επιστημονικό δυναμικό. Είμαστε ανοιχτοί σε έναν εποικοδομητικό διάλογο που θα προκύψουν αποτελέσματα, όχι στη λογική, όμως, παζαρέματος", υπογραμμίζει και συμπληρώνει: "Δεν είμαστε κατά της πραγματοποίησης του αγωγού. Αναμένουμε την τριμερή επιτροπή και να συζητήσουμε διεξοδικά. Σε ειλικρινή βάση διάλογου, για να προκύψει κάτι θετικό".

 

Σύμφωνα με τον ίδιο: "δεν στέκονται ως επιχειρήματα που έχει καταθέσει η Κοινοπραξία στην απαντητική επιστολή. Δεν μας καλύπτουν ως απαντήσεις. Τις έχουμε μελετήσει. Οφείλουμε να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον".

tar alban060214

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.