ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

TAP: Επανεκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών

15:51 - 15 Απρ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
TAP: Επανεκκίνηση της διαδικασίας ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών
Να παρουσιάσει εκ νέου τη διαδικασία ανάθεσης συμβάσεων προμηθειών, κατόπιν επανεξέτασης της στρατηγικής και του χρονοδιαγράμματός του αποφάσισε η κοινοπραξία του TAP. Η διοίκηση του ΤΑΡ, επομένως, θα εκκινήσει νέα διαδικασία προεπιλογής για τη σύναψη συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών που απαιτούνται για το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου.

Η νέα διαδικασία προεπιλογής θα διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή ευκαιρία συμμετοχής σε αμφότερους τους εγχώριους και τους διεθνείς προμηθευτές σε αυτό το στρατηγικής σημασίας έργο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο TAP θα ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων για την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών στους ακόλουθους κύριους τομείς:

  1. Μελέτη Προμήθειας Κατασκευής (EPC): Η πλειονότητα των προμηθευτών που θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία προεπιλογής το τρέχον έτος θα είναι για την παροχή υπηρεσιών Μελέτης Προμήθειας Κατασκευής. Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες περιλαμβάνουν για παράδειγμα: κατασκευή του χερσαίου και του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού, των σταθμών συμπίεσης και του Τερματικού Σταθμού Παραλαβής.
  2. Συμβάσεις Προμηθειών: Περιλαμβάνονται η προμήθεια των σωλήνων από χάλυβα, τα συστήματα SCADA και οι βαλβίδες αγωγών μεγάλης διαμέτρου. Ο TAP θα διαχειρίζεται απευθείας τις συγκεκριμένες συμβάσεις.

agog150414

Ο TAP προτίθεται να δημοσιεύσει ανακοίνωση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κάθε μία από τις συμβάσεις. Εταιρείες με σχετική εμπειρία μπορούν να συμμετάσχουν. Η πρώτη Προκήρυξη Σύμβασης για την προεπιλογή των πιθανών προμηθευτών για την κατασκευή των Οδών και Γεφυρών Πρόσβασης στην Αλβανία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της ΕΕ. Οι επόμενες Προκηρύξεις Συμβάσεων θα δημοσιευτούν τους προσεχείς μήνες στη διεύθυνση http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:126975-2014:TEXT:EN:HTML

.

"Ενθαρρύνουμε όλες τις εταιρείες με σχετική εμπειρία - συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συμμετείχαν στο παρελθόν- να συμμετάσχουν στους νέους γύρους προεπιλογής. Ο TAP θα παρέχει, επίσης, σαφή καθοδήγηση στις εταιρείες σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή τους στη διαδικασία του διαγωνισμού", αναγράφει σχετικά η ανακοίνωση της κοινοπραξίας. Επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύναψης συμβάσεων με τον TAP είναι διαθέσιμες στο www.tap-ag.com/tenders

Σχετικά με τον TAP

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη. Ο μήκους 870 χλμ. αγωγός θα συνδεθεί με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στους Κήπους και θα διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική, προτού εξέλθει στην ξηρά στη νότια Ιταλία.

agogos150414

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας κ.ά. Η προσγειάλωση του TAP στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά φυσικού αερίου της Κασπίας σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές αγορές, όπως είναι η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελβετία και η Αυστρία.

 

Ο TAP θα προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού και θα αποτελέσει σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων, καθώς δεν εξαρτάται από επιδοτήσεις ή επιχορηγήσεις. Οι πωλήσεις αερίου προς τη Γεωργία και την Τουρκία προβλέπονται για τα τέλη του 2018, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν περίπου ένα χρόνο αργότερα. Στον ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Statoil (20%), Fluxys (16%), Total (10%),E.ON (9%) και Axpo (5%).

Τελευταία τροποποίηση στις 16:04 - 15 Απρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.